部MTV 3300聲畫唔同步

部MTV 3300聲畫唔同步

可以去-->設定-->音效-->音頻延遲-->調校幾多ms (HKTV 160 or 170)

另外調校之前請記低原先係幾多XXms...然後告訴給小弟...感謝先...thx

本身係 "0"
希望magic TV 佢地遲D可以整到跟台黎set啦, 宜家一轉親台就要番去setting度改番轉頭, 好煩...

wklie 兄, 有無得搞搞佢, 可以跟台set音頻延遲呢... thanks....

本身係 "0"
希望magic TV 佢地遲D可以整到跟台黎set啦, 宜家一轉親台就要番去setting度改番轉頭, 好煩... : ...
traveller 發表於 2014-11-21 09:29

我覺得與其每個台獨立set audio delay
不如諗下點解決HKTV lip sync問題仲好  (雖然我唔多覺有呢個問題)

不如諗下點解決HKTV lip sync問題仲好  (雖然我唔多覺有呢個問題) ...
KinChungE 發表於 2014-11-21 09:33

就係因為唔係每個人都有問題, 就算有問題大家遲嘅時間又唔一樣, 你叫佢地針對個問題去fix可能幾晒時間及大工程, 唔知有無source去搵同整fix...
但宜家delay audio個fucntion 本身佢係有, 不過apply晒所有台, 所以淨係叫佢地separate番會唔會簡單D容易D去fix呢?
況且可以比我地自己就住有幾delay先adjust會彈性D...

不如諗下點解決HKTV lip sync問題仲好  (雖然我唔多覺有呢個問題) ...
KinChungE 發表於 2014-11-21 09:33

which magictv  u are using?

which magictv  u are using?
wing903 發表於 2014-11-21 17:36

MTV3200D

wklie 兄, 有無得搞搞佢, 可以跟台set音頻延遲呢
traveller 發表於 2014-11-21 09:29

We care about lip sync deeply.  Various ways to improve it are being evaluated.

回覆 8# wklie

我部7000D 都有, 淨係 HKTV

請問 3300D 用 9.00 有否 lip syn 問題?