開播3天昨晚點播依然難入,會否放棄或減少看HKTV?

直播可能少了人看OK,點播因爲可以馬上看到所以昨晚依然很難入,手機平板app停留在HKTV首頁綠色畫面不動,電腦版衹有上半截沒有顯示點播,偶然順利入到看到中間又停了refresh又重新衹有上半截沒有顯示點播!
看得那麽辛苦浪費那麽多時間如果不是支持HKTV早就放棄了,你呢?

我作晚10:30至1:00都入唔到點播
最後放氣
次次入到時後都係開緊工

噚晚20:00網上點播同直播都好順,無開台果日有lag一lag喎

回覆 3# Gyula_Kadar
直播順應該是觀衆不想等自己喜歡的劇集所以轉去看點播,人少了自然順了!
點播因爲可以馬上看到所以會越來越多人用,如果不想觀衆放棄應該馬上曾加點播頻寬!

本來好興奮有個新台但都要講句好失敗!無線係度偷笑緊。網台命脈係網絡冇理由唔搞好個網先開台,俾用家一個飛快體驗下次回頭,無需要為咗對手台慶贈慶未搞好就開
宜家睇hktv令我想起年前用新出嘅tv box,揸住個遙控禁下禁下就一個鐘但係乜都睇唔到
聽到有的ching話特登買個盒子俾老人家用,我諗呢幾日老人家試過都怕怕

回覆 5# frankfrank

我用 cable 咋, 不过又 ok 喎,直播同 錄起都 ok

回覆  frankfrank

我用 cable 咋, 不过又 ok 喎,直播同 錄起都 ok
zyrus 發表於 2014-11-22 13:50

你咩時段?今日報紙都有新聞,唔係個別事件

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20141122/18943956

放棄了.
等佢有真正免費電視排先睇.

回覆 6# zyrus

師兄用乜錄? 有冇錄斷? 我集集都錄斷喎!!!

BT 來睇,  無什麼驚喜  ---  同無線膠劇差唔多