[測試] Magic TV 9.02beta2 開心版測試報告

今日收到某會員(專打英文哥個 )

提供既 mtv3300_3800_8000_9_02beta2.upg

比我測試既原因 : 可能知我係非香港用戶

1. 原本用緊 9.00 開心版
Magic TV_9.00s (複製).jpg

2. 將 mtv3300_3800_8000_9_02beta2.upg 過入手指, 手動升級
Magic TV_9.00to9.02.jpg

3. Reboot 之後就升級為 9_02beta2 開心版
Magic TV_9.02s (複製).jpg

4. 人不在香港, 之前一直用 mikrotik router + HK-VPN 過 HKTV驗證IP
升級前已經停左VPN, 試下睇唔睇到
唔得, 出以下畫面
Magic TV_9.02s_no_vpn.jpg

5. 開返VPN就睇到
Magic TV_9.02s_yes_vpn.jpg

6. 試埋大家最關心既錄影功能, 冇問題, 預錄都OK
Magic TV_9.02s_start_re.jpg

7. 錄完當然播到
Magic TV_9.02s_play_re (複製).jpg

8. 錄完既檔案過入電腦都係播唔到, 仍有加密
另外非香港用戶只要成功播放一次
之後只要唔reboot , 停用VPN, 都可以睇到
估計直播link會暫存係Magic TV, 到睇唔到先要取新link

報告完畢

唔好PM, 我唔會分享

除非某會員同意

正~~ 不過...... 果位師兄俾呢個版本你試玩,會唔會冇預你公開試玩報告出黎?其實佢都唔想有咁多人知?

正ar, 希望有得玩

師兄放出嚟俾我地玩下!有無Link下戴?

呢個版本係官方?點解可以錄到咁正?我仲用緊9.0唔升呢怕佢冇錄影

via HKEPC Reader for Android

>正~~ 不過...... 果位師兄俾呢個版本你試玩,會唔會冇預你公開試玩報告出黎?其實佢都唔想有咁多人知? x 2

人地靜雞雞放個開心版出來比你測試,就係唔想比新台知(因版權問題), 依家公開左, 似乎唔係禁好

其實 9.0 用落都唔覺有咩BUG,所以升唔升9.02都冇咩問題,只係每次開機都彈句野出嚟比較煩

我不是香港用戶,可以幫手試

其實 9.0 用落都唔覺有咩BUG,所以升唔升9.02都冇咩問題,只係每次開機都彈句野出嚟比較煩 ...
kccl 發表於 2014-12-5 10:17

聲畫唔同步

聲畫唔同步
KinChungE 發表於 2014-12-5 10:29

之前都有好輕微唔夾口形(可接受範圍),但呢幾日已經冇左呢個問題了