大部少少的靚聲DAB+/網絡數碼收音機, 有邊部推介?

最好講埋邊度有得賣

睇睇'山進'model.鸭記和興旁,永盛,福仁二楼,福華街老地方旁'東成'.......
http://sg.sangean.com.tw/first/first.asp

panasonic has one. $5xx

panasonic has one. $5xx
ahtao 發表於 2014-12-31 14:52

Panasonic(單聲道) 同山進(立體聲)我都有, 個人感覺山進的靚聲d, 如果平靚正, 一定係Pure mini one , 但係出面好似唔見有得賣了

DAB+同網絡數碼收音機好似係完全兩樣野黎,我都惗緊,因為天線收得唔好,想問樓上師兄,DAB+對訉號要求比一般FM高定低?

DAB+同網絡數碼收音機好似係完全兩樣野黎,我都惗緊,因為天線收得唔好,想問樓上師兄,DAB+對訉號要求比一 ...
vv123 發表於 2014-12-31 16:22

對不起, 睇漏左原來重要有網絡數碼收音機功能,關於dab+接收方面, 因為我住係31樓, 一定收到, 試過拿過去住老豆到,佢住係2樓, 要係有口窗的房先收到, 但同一個位收FM, 會有少少noise, ching最好問人借部DAB+機試下, 唔係買左收唔到又係浪費了錢

對不起, 睇漏左原來重要有網絡數碼收音機功能,關於dab+接收方面, 因為我住係31樓, 一定收到, 試過拿過去 ...
Monet90 發表於 2014-12-31 17:06

我係新畀住20樓都收唔到
雖然試過成部拎出窗收到不過都斷斷續續
根本政府都無心搞DAB+

我係新畀住20樓都收唔到
雖然試過成部拎出窗收到不過都斷斷續續
根本政府都無心搞DAB+ ...
DickyCheng 發表於 2014-12-31 19:15

用個金屬夾仔+電線駁長=>掟條線出窗或測試到最好接收嘅位就OK。
*金屬夾仔可到d兩蚊店買,夾住部機嘅天線,金屬夾尾駁電線。

睇睇'山進'model.鸭記和興旁,永盛,福仁二楼,福華街老地方旁'東成'.......
lnchu 發表於 2014-12-31 07:02

ching好PRO
連東成都識

今日去咗

今日去睇山進
呢個係台灣牌子?
都幾貴
我對WFR-29 C有興趣, 因為有齊internet radio同DAB+
但冇得試....