屋企貪平買左部hisense海信電視48吋,點樣睇到HKTV?

型號LTDN48K370HK
48吋
網上商點裝小鷹APP --->裝HKTV APP
HKTV睇到開頭畫面2秒就好似俾野CUT左連唔到線

48吋
HKTV睇到開頭畫面2秒就好似俾野CUT左連唔到線:di ...
gl5900as 發表於 2015-1-3 11:59

師兄你裝果個係HKTV官方既點播連直播app?還是直播app?前者只可於手機/平板機使用,唔可以用於android電視盒或智能電視,所以相信你只可download直播apk安裝。
http://tv.hktvmall.com/programs/howto/#guide=TVBox
不過如果你希望用大電視都可以睇到重溫點播,可以參考以下方法,安裝XBMC、高手寫既HKTV addon、HKTV官方點播app,自己做少少設定,咁就可以用到,我都係咁樣用android電視盒睇重溫,o岩o岩至睇完選戰第八集。
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

師兄你裝果個係HKTV官方既點播連直播app?還是直播app?前者只可於手機/平板機使用,唔可以用於android電 ...
EOS5 發表於 2015-1-3 14:32

用電視盒版的APK,睇左8秒就LOAD唔到

48吋
HKTV睇到開頭畫面2秒就好似俾野CUT左連唔到線:di ...
gl5900as 發表於 2015-1-3 11:59

HKTV APP 如果是有點播功能的,你試下去設定轉返做用內置player 播。

用電視盒版的APK,睇左8秒就LOAD唔到
gl5900as 發表於 2015-1-3 14:38

咁.... 真係唔清楚了,因為大陸ROM好多古靈精怪野,師兄你一係裝XMBC、addon、HKTV點播app,試o下睇唔睇到。

咁.... 真係唔清楚了,因為大陸ROM好多古靈精怪野,師兄你一係裝XMBC、addon、HKTV點播app,試o下睇唔睇到 ...
EOS5 發表於 2015-1-3 15:10

睇到GOOGLE "XBMC 海信"第一條就出"XBMC軟件會導致智能電視變磚 嘗鮮者請慎用"
真係
http://digi.it.sohu.com/20121212/n360202785.shtml

仲衰過刷機變磚.........

回覆 1# gl5900as

屋企貪平買左部hisense海信電視48吋....

Ching, may I know how cheap?

回覆  gl5900as

屋企貪平買左部hisense海信電視48吋....

Ching, may I know how cheap? ...
zyrus 發表於 2015-1-3 18:21

工展會,唔係我買俾D 屋企人俾SELL屎昆左可以睇HKTV

咁.... 真係唔清楚了,因為大陸ROM好多古靈精怪野,師兄你一係裝XMBC、addon、HKTV點播app,試o下睇唔睇到 ...
EOS5 發表於 2015-1-3 15:10

裝左Kodi 14,15,一開程式顯示WAIT FOR 存儲......冇反應,程式都入唔到