正苦變相續牌給亞視?

報紙網上資料都說亞視明年到期正苦要一年前通知,期限本來是14年11月底但是今天已經是15年1月9還聽不到有關當局表態,是否用慣常手法靜雞雞”過”?

交唔到牌照費﹐可以即釘牌。

peter_chan 發表於 2015-1-9 15:22

可以 =/= 會

peter_chan 發表於 2015-1-9 15:22

交唔到拖幾個月先出警告信,再拖N月先罸款,有排都未釘牌。俾著係你 間公司,一早拉人封艇了。

過唔過到今年呀...政苦可能唔想做醜人等佢自滅...

過唔過到今年呀...政苦可能唔想做醜人等佢自滅...
lays 發表於 2015-1-9 16:53

一定過到2016,因為萬一真係唔續,係由通知佢嗰日開始計一年時間先需要收皮,即係有排玩。

最快方法就係欠$$$員工申請清atv盤,咁就可能可以早啲,不過而家既律政司......都係算把啦。

唔記得邊份報紙話,可以拖到牌照過期最後一日先通知結果,但因為要一年前通知期,所以如果唔續牌,亞視可以係過左期後做多一年

一個擺明想續牌俾佢(亞記). 一個就擺明唔想比牌佢(唯基)....正府呢招咪叫做效率可快可慢機制囉!

一定過到2016,因為萬一真係唔續,係由通知佢嗰日開始計一年時間先需要收皮,即係有排玩。

最快方法就係 ...
buynaka 發表於 2015-1-9 19:18

沒糧出都可以捱到一年...!?開慈善機構都唔得啦...!

另外拖欠廣管局牌照費一千萬...邊有錢比...

但依家無人儍錢多嘅人接手,班股東又無人肯比錢出糧,裡面d 員工唔會做義工做足成年呱,愛國愛到飯都唔使食?