有無師兄stream 過 ts file 去LG smart TV?

原本個ts file 有雙聲道同雙字幕,但LG smart TV play stream ts file 時 好似唔可以選 字幕同聲道,唔知有無師兄做到呢?

dvb字幕好多電視都唔支持

原本個ts file 有雙聲道同雙字幕,但LG smart TV play stream ts file 時 好似唔可以選 字幕同聲道,唔知有 ...
rebmup 發表於 2015-2-14 12:27

不如用用TV Box , 相容性會好過 TV

師兄,我有用小米盒子,但無一個apps可以play到ts 又出到字幕同可選聲軌,有無好apps 介 紹 ?

師兄,我有用小米盒子,但無一個apps可以play到ts 又出到字幕同可選聲軌,有無好apps 介 紹 ? ...
rebmup 發表於 2015-2-16 00:13

xbmc

Thanks Ching!

xbmc
kofz 發表於 2015-2-16 05:38

師兄,試左,但有聲無晝甚至兩樣都無 !

師兄,試左,但有聲無晝甚至兩樣都無 !
rebmup 發表於 2015-2-16 11:09

你用android box播?

大部份 android box 播 hk-ts 都有問題,唔關xbmc事

所以我買左win8盒子

你用android box播?

大部份 android box 播 hk-ts 都有問題,唔關xbmc事

所以我買左win8盒子 ...
kofz 發表於 2015-2-16 16:53
師兄,win8盒子邊度有得買?一定睇到香港既ts file 同出到雙語,雙字幕?用xmbc?

師兄,win8盒子邊度有得買?一定睇到香港既ts file 同出到雙語,雙字幕?用xmbc?
rebmup 發表於 2015-2-16 18:26

http://www.price.com.hk/product.php?p=182723

或者淘寶搜尋"win8 盒子"