求助 MAGIC TV 8000D 成日HANG 機

成4千銀紙的第一部錄影機....連隻WIFI手指

國慶買的新MODEL播

之後最近發現係一有野係垃圾箱唔清一定會等多一兩日HANG

暫時日日清又無事

有無師兄朋友知咩事 壞機定點 FIRMWARE 未查係幾版 但升級過 百老買的

回覆 1# gogogo123

I have 3700D, Seldom清垃圾箱, 很少HANG

會唔會係你擺個位過熱?

聽講部機好熱,有冇做好散熱?

如何清垃圾箱? 我未清過
回覆  gogogo123

I have 3700D, Seldom清垃圾箱, 很少HANG
ltho3k 發表於 2015-2-26 16:29

試下搵把風扇吹住部機!

回覆 1# gogogo123

Please bring it to Magic TV office to check.

回覆  gogogo123

Please bring it to Magic TV office to check.
wklie 發表於 2015-2-27 00:13

請問你其實係咪MAGIC TV CS 我見幾個POST 你都有覆到好似官方CS禁
(純好奇一問)

呢幾個星期一睇完錄影 刪左去回收箱
再刪除回收箱剛剛見的刪除錄影

就呢幾星期都無事(直至今朝都未HANG 都兩星期 會不會係BUG )

星期六日辦公嗎 辦公時間係? 星期六日比較得閒... 要返工
屯門點去個度

回覆 5# java2

在主選單→已錄製的電視節目->廢物箱

請問你其實係咪MAGIC TV CS 我見幾個POST 你都有覆到好似官方CS禁

星期六日辦公嗎 辦公時間係?
gogogo123 發表於 2015-2-27 11:16

I'm not CS.

Saturday 9am - 1pm.  Not open on public holidays and Sunday.

However, I'd advise you to go as early as possible, say before 10am to have any chance of getting it back on the same day.

Please bring your power supply and invoice.