尋找 S-VIDEO /HDMI to RF天線訊號 ADAPTER

買左個 TELEDEVICE HD-3323RM (S1)
點都錄唔到--無線網絡電視 D 台
根本機頂都 SHOW 唔到 個經典台出泥

有無C 兄識點駁?

謝謝

你買 Magic TV 好過吧,這款根本沒有天線以外的輸入端子
http://www.teledevice.com.hk/product_nei2.php?id=148

你買 Magic TV 好過吧,這款根本沒有天線以外的輸入端子:
hkaiw 發表於 2015-5-24 16:43

就係E個機頂盒( TELEDEVICE HD-3323RM S1)  無S-VIDEO IN 或HDMI IN
攪到我錄唔到?

TVBNV 好奸, TVBNV 盒 的經典台 真正輸出是S-VIDEO / HDMI

就係E個機頂盒( TELEDEVICE HD-3323RM S1)  無S-VIDEO IN 或HDMI IN
攪到我錄唔到?

TVBNV 好奸, TV ...
chiwing 發表於 2015-5-24 17:19

應該唔關TVBNV事,係你呢部機頂盒問題,你部機頂盒都冇S-VIDEO IN 或HDMI IN。

應該唔關TVBNV事,係你呢部機頂盒問題,你部機頂盒都冇S-VIDEO IN 或HDMI IN。
cm13232 發表於 2015-5-24 17:29

咁有邊隻平平地, 又有S-VIDEO IN 或HDMI IN的機頂盒?
請推介

不要比錯 S-VIDEO OUT  & HDMI OUT的機頂盒 !

BIG BIG THANKYOU ^^

現時應該只有 Magic TV 8000D。

現時應該只有 Magic TV 8000D。
hkaiw 發表於 2015-5-24 17:57

噢, 太貴了..
    咁有無 S-VIDEO /HDMI to RF天線訊號既 ADAPTER 買?
WHERE CAN I BUY it ?
thanks

其實樓主打算用什麼器材去錄影?為何要轉去 RF?

其實樓主打算用什麼器材去錄影?為何要轉去 RF?
C_Law 發表於 2015-5-24 18:12

打算 用 TELEDEVICE HD-3323RM (S1)  E 個盒仔.
因為E 隻盒只錄到 RF訊號, 而TVBNV 只出S-VIDEO /HDMI 訊號.

打算 用 TELEDEVICE HD-3323RM (S1)  E 個盒仔.
因為E 隻盒只錄到 RF訊號, 而TVBNV 只出S-VIDEO /HD ...
chiwing 發表於 2015-5-24 18:39

你唯有出去鴨寮街問下有冇呢啲野囉。