電視突然收唔到高清台 可以點做?

無線82 8385 亞視12 全部高清收唔到
應該檢查乜?

無線82 8385 亞視12 全部高清收唔到
應該檢查乜?
DHLao 發表於 2015-5-25 17:07

ching用過i-cable tv sevrice?

我又係用有線, 淨係收到高清,新聞, 港台

我知我知! 睇標清!

回覆 2# boot

好多年前已無用 i-cable, 但一直用黎plug天線牆身個盒都係以前 i-cable既 (有 i-cable logo), 係咪關 i-cable事?

插牆身個邊條coaxial 既針係幼身,肯定係 i-cable,如果想換番用大廈天線應該點做?

回覆  boot

好多年前已無用 i-cable, 但一直用黎plug天線牆身個盒都係以前 i-cable既 (有 i-cable logo), ...
DHLao 發表於 2015-5-26 09:48

you live on where? ,要call樓下管理處或 i-cable CS check下大廈天線...

回覆 6# boot

出事個陣已經即時問過管理處,第一句已問我係咪有線,係既話叫我搵番有線,佢地唔會攪,搵有線做肯定又收錢,有線肯唔肯拆走icable線換番公共天線俾我?

回覆  boot

出事個陣已經即時問過管理處,第一句已問我係咪有線,係既話叫我搵番有線,佢地唔會攪,搵有 ...
DHLao 發表於 2015-5-26 13:25

我個樓全部一樣係"有線"保養,你可以試下問下有線CS可唔可以free換番公共天線...

我都係用有線, 近排係有啲問題...
利申:住元朗

回覆 9# WWXX
你既問題係咪收唔到高清台?
我住筲箕灣