[回帶勿插] TVB MyTV 終於有 081 直播

房一直無天線socket
之前拉條明線入房,核核突突
最近買左隻室內天線,但有時始終都窒 (已經住慈雲山)
點知而家mytv 終於有直播 081,真係好! ( 而家可以插少舊野喇 ! )

btw 點解會咁興奮,因為 081 先有夜晚12點半個套重播

仲有一個超天大既好處
就係終於可以換MON 喇!!!

其實幾時開始有?

其實幾時開始有?
davidleehk 發表於 2015-5-29 13:45

我都唔知
但今日ios mytv app 有update,我睇下個update log 先知。
我估都係呢個禮拜既事

其實如果085 肯播 0015 時段個套重播劇,就一直唔係大問題。
而家我廳同房個電視都係長期081。就算唔係大時代,佢之前重播個d 都好睇過d 十九大陸劇 (步步驚心除外)
而家佢終於大發慈悲直播081,真係可以拿拿林去睇mon 了

回覆 3# wongja
冇可能啦
高清台播返二三十年前標清4:3劇?

回覆  wongja
冇可能啦
高清台播返二三十年前標清4:3劇?
cpk 發表於 2015-5-29 14:56

所以一直好想佢有直播 081
之前我用vulcano stream 入房咋
之後ssp 有d幼身天線,先可以勉強經門底拉入房
再之後就買室內天線 (又好彩收得唔錯)
而家 (or 下次改良) ,可以連室內天線都唔用,番到屋企開個mytv 就攪掂。
(又就算下次裝修,又漏左整socket,as long as mytv 有直播,都已經完全唔係問題了)
首先 xbox one 又得,apple ipad airplay 又得,mac 又得,pc 又得
係畫質差d 囉

下一步加埋084明珠台就 perfect 了。

有cctvb睇原來可以咁開心

直播已修正唔会影像拉伸,但看点播仲糸会拉長!

有cctvb睇原來可以咁開心
kofz 發表於 2015-5-29 23:09

睇來師兄唔知房無天線插既苦況

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

MYTV有81直播嗎?