部prima pm801,買左三星期左右..未玩熟..

但我覺得已經有D問題,就係搖控同主機之間有D失控情況出現!唔知係搖控問題定係本身部機都有問題
個2字好似唔點,襟82.,冇反應咁,之後你再係咁襟,好似收錯指令去主目錄咁
唉..有鑊氣咁

但我覺得已經有D問題,就係搖控同主機之間有D失控情況出現!唔知係搖控問題定係本身部機都有問題
個2字好似 ...
jobylww 發表於 2015-8-5 23:13

樓主你好 , 可以PM買左幾錢嘛 ?
同埋個Android可以裝到D咩睇 ?  或者用呀咁 ? 放上來分享下

個2字好似 ...
jobylww 發表於 2015-8-5 23:13

我都想知價我唔多知道哩部機實際操作情況,不過學習遙控好平,你或者可以買隻番黎試下。平盒啲接收器差其實都唔係咩鮮野。

樓主你好 , 可以PM買左幾錢嘛 ?
同埋個Android可以裝到D咩睇 ?  或者用呀咁 ? 放上來分享下 ...
midnight 發表於 2015-8-5 23:56

部野六百九蚊
個andriod係4.4,有埋playstore,一般手機既野都裝到!
其實佢介面都幾OK,唔似山寨機介面,不過睇電視字幕D字就有D起格,同埋我嫌錄影後翻睇快速搜畫只有速度選擇唔夠快,以前用olevia可以用1-9代表成個時間分九分黎飛就快好多

我都想知價我唔多知道哩部機實際操作情況,不過學習遙控好平,你或者可以買隻番黎試下。平盒 ...
bbsunny 發表於 2015-8-6 12:06

聽晚可以影下個介面貼上黎,但我唸住都係要拎去佢公司果度同我睇下究竟係遙控定係主機問題,始終都冇理由,咁難操控同不受控制咁
如果要打字,真係好煩

聽晚可以影下個介面貼上黎,但我唸住都係要拎去佢公司果度同我睇下究竟係遙控定係主機問題,始終都冇理由 ...
jobylww 發表於 2015-8-6 13:39

打字就睇下直接插無線鍵盤老鼠。諗著慳番個電制位買2合一睇你咁講,電視咁差既話,真係唔知唔買好

打字就睇下直接插無線鍵盤老鼠。諗著慳番個電制位買2合一睇你咁講,電視咁差既話,真係唔知唔買好 ...
bbsunny 發表於 2015-8-6 13:47

電視係OK的..我就覺得冇咩問題
係以前用開既習慣飛片 (我日日錄七點至九點半) 冇左,我要去適應!
係操控果度..真係要拎去公司俾佢攪一攪.一定係出左問題.
仲有個遙控既制太硬,硬落去都有聲

電視係OK的..我就覺得冇咩問題
係以前用開既習慣飛片 (我日日錄七點至九點半) 冇左,我要去適應!
係操控 ...
jobylww 發表於 2015-8-6 16:31

690好貴好似有水貨平一舊不過唔知係咪同一樣firmware

咁既情況,有機會同其它電器遙控撞左channel. 我個安卓盒子遙控,同 now, 同8仔頂盒撞到九彩,每次用,都要熄左 now 部機先,因為成日會轉左去成人台。

小弟部pm801本身用飛鼠多,少用原裝搖控,剛剛試過原裝搖控82按鈕正常運作,建議師兄返鋪檢查一下;

另外飛片原裝搖控最高能用X32倍速,用飛鼠則可以直接拉去想播的位置直接睇,可以試試看;

字幕的確有起格情況,但視乎不同節目而有所不同,如直播新聞,港台節目等便沒有起格,迷思中...