亞視前老闆之子領財團申免費電視牌 料三個月有結果

如果報導屬實即係政府想係亞視無牌之前發新牌
而且好可能永升有而wiki無牌
之前PCCW,I-CABLE同WIKI三個申請者等咗幾年先公佈
今次咁快公佈好可疑
WIKI個牌凍過水啦

如果報導屬實即係政府想係亞視無牌之前發新牌
而且好可能永升有而wiki無牌
之前PCCW,I-CABLE同WIKI三個申請 ...
anione 發表於 2015-12-23 17:16

WIKI 取到牌可以把流動電視頻譜轉去做免費電視 後交回流動電視牌

WIKI 取到牌可以把流動電視頻譜轉去做免費電視 後交回流動電視牌
bbbear 發表於 2015-12-23 17:46

WIKI真金白銀買流動牌
比返政府佢咪蝕錢?
免費牌由政府指派頻譜唔使投標
當年中移動個流動牌好似係投返嚟

唔係咁
之前流動電牌搞到咁大係因為政府講明流動電視唔可以入屋
要入屋要拎埋免費電視牌先得
即係話WIKI要 ...
anione 發表於 2015-12-23 18:06

你覺得維基買流動電視牌目的係咩 就係要入屋 個費用只係1億多 同真正免費牌要投資 20-30 億分別幾大
到佢維基真係取到正式免費牌個流動電視牌仲有咩價值 (流動電視牌根本係廢) 個電視頻譜值錢過個流動電視牌多多聲 可以名正言順入屋. D樣已經冇得比

WIKI真金白銀買流動牌
比返政府佢咪蝕錢?
免費牌由政府指派頻譜唔使投標
當年中移動個流動牌好似係投返嚟 ...
anione 發表於 2015-12-23 18:06

WIKI 蝕錢? 蝕咗好多年 由佢未有牌開始制作已經係蝕
免費牌由政府指派頻譜唔使投標 係但你係當今洗用者係有權用返先.

WIKI 蝕錢? 蝕咗好多年 由佢未有牌開始制作已經係蝕
免費牌由政府指派頻譜唔使投標 係但你係當今洗用者 ...
bbbear 發表於 2015-12-23 18:29

本來個個希望wiki開到台可以帶黎新氣象,可惜俾政府玩死,網購條數真係唔睇好,不過佢係醒目仔,當hkbn賺嗰啲燒得7788應會壯士斷臂。

本來個個希望wiki開到台可以帶黎新氣象,可惜俾政府玩死,網購條數真係唔睇好,不過佢係醒目仔,當hkbn賺 ...
buynaka 發表於 2015-12-24 08:54

現時咪停晒電視制作 HKBN賺嗰啲由完本有30幾億市值到現時得返十幾億市值. 但個美國基金佬可以把HKBN 50幾億市值變到有100億市值
俾政府玩死 佢維基太天真.