有線高清解碼器 可以同時輸出到兩個裝置嗎?

我用緊普通解碼器, 天線訊號出俾電視, 三色線出俾電腦

最近打算轉用高清 plan, 要換高清解碼器, 留意到說明書 (pdf)入面似乎只有得 set 一個高清連接設定

我原本打算電視及電腦, 一個用色差線, 一個用 HDMI, 係咪唔可行, 一定要色差或 HDMI 二揀一, 買個 splitter 嚟分?

可以,我而家同時出色差及HDMI

ME2

舊果隻cisco一定得~但新機唔知得唔得..

小心係高清VOD解碼器  好小位駁
JosephYu7777 發表於 2016-1-5 23:01

樓主既情況只需要一組video output就夠
因為佢電視係用翻天線接收, 唔係用AV input

樓主既情況只需要一組video output就夠
因為佢電視係用翻天線接收, 唔係用AV input ...
KinChungE 發表於 2016-1-6 09:16

但高清解碼器好似冇咗 用天線output有線電視畫面

小明~ 發表於 2016-1-6 10:07

高清盒係Hdmi線輸出
錄高清要色差或Hdmi線

小明~ 發表於 2016-1-6 10:07

有線天線位只會輸出數碼廣播電視訊號,要係兩部裝置睇到有線,一定要有分線裝置。

有線天線位只會輸出數碼廣播電視訊號
bluejays 發表於 2016-1-6 19:00

新盒係
舊盒會output有線畫面落天線,可以透過模擬頻道睇