想買tvx super 留意

睇睇下會有廣告,跟足電視即播睇10分鐘就播廣告,tvx super會播4秒廣告,打後佢一定加大廣告時間

睇睇下會有廣告,跟足電視即播睇10分鐘就播廣告,tvx super會播4秒廣告,打後佢一定加大廣告時間 ...
hellolo 發表於 2016-5-27 13:12

你唔係真係天真到一個月幾十蚊可以免廣告呀。

每月$65 * 12 = $780﹐只係一年月費送埋個盒仔給你。

peter_chan 發表於 2016-5-27 13:49

I thought Netflix don't have 3rd party advertisements?

Duplicated post deleted.

回覆 3# wklie
人地美國公司唔會迫你啃廣告
係大台先做到咁乞人憎,俾$都要啃廣告

每月$65 * 12 = $780﹐只係一年月費送埋個盒仔給你。 ...
peter_chan 發表於 2016-5-27 13:49

唔係天唔天真,樓主好心提醒我地遮

回覆 6# frankfrank
如果有留意網站文,day1已經講明俾咗$都要啃廣告

回覆  frankfrank
如果有留意網站文,day1已經講明俾咗$都要啃廣告
cpk 發表於 2016-5-27 15:04

可能我對天真2個字有過敏反應啦,樓主冇惡意提醒下我呢類冇時間睇條文嘅ching遮

回覆  wklie
人地美國公司唔會迫你啃廣告
係大台先做到咁乞人憎,俾$都要啃廣告 ...
cpk 發表於 2016-5-27 14:18

本土文化係要你硬食廣告。

睇睇下會有廣告,跟足電視即播睇10分鐘就播廣告,tvx super會播4秒廣告,打後佢一定加大廣告時間 ...
hellolo 發表於 2016/5/27 13:12

已經算好啦!

外國有些台,雖然都係大約每小時有四段總共 45 分鐘節目 + 15 分鐘廣告,但節目分段並非平分,衰起上來,60 分鐘時間內可能分為 25 + 2 + 7 + 2+ 7 + 11 +5 + 1(紅字是廣告時間),臨尾 5 分鐘結局前播超長時間廣告吊你胃口!甚至乎臨尾的 5 分鐘再分開成 4+1,4 分鐘節目後又播一播廣告,最後一分鐘係片尾歌 + 下集預告。