修理電視

用左8年, 壞左tv input, 三四百蚊整唔整得返? 搵邊個比較可靠? Thx.

用左8年, 壞左tv input, 三四百蚊整唔整得返? 搵邊個比較可靠? Thx.
hf129 發表於 2016-6-2 15:10

我有整TV CF tel,pls ching check pm,thx...

LCD 定大牛龜? 大牛龜就無謂整啦,以前整電視要500 蚊

好多人仲用緊大牛龜呢

如果香港, 淨係檢查都收到幾百
3-4百包整近乎冇可能

睇下壞乜羅.....

我50寸電視3年前買,近期發現有粒黑點!點算@@

回覆 7# aeolian2009

而家的野,越來越差,生命週期好短,都係時侯上price.hk睇下新機

hf129 發表於 2016-6-2 15:10

三年唔發市,發市當三年,早三四年前壞過一部LCD,問過呢度師兄,話去鴨街買粒嘢換只係$60,但自己唔識,搵後巷啲檔仔上嚟整,要1200。兩年唔夠又壞過,呢次要1300。晒鬼氣,索性換部38吋,唔使四千,而家啲嘢唔值買咁貴,一來好快有新,二來質素差,用得一年叫合理,用上兩年以上叫賺到,兩年後全部都係賺,壞咗掉咗佢啦,唔使可惜。

最後一句:唔使買咁貴。

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPad

我部大陸牌子電視一過保就壞(保2年3個月,2年5個月壞左), 應該係電源板問題,用左140人仔淘左塊番黎,復活番