新版DVBViewer點樣可以scan晒所有freq?

大廈做左mapping, 果堆唔岩用

benleung 發表於 2016-6-10 21:14

如果你用win8//10係依 Folder "C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders" 內有 個叫 "DMB_TH_Hong_Kong.ini" file.

自己家返D 你想scan個D freq. 入去.

個句 0="X" 的 X代表有幾freq要scan.

benleung 發表於 2016-6-10 21:14

如圖

如果你用win8//10係依 Folder "C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders" 內有 個叫 "DMB_TH_Hong_K ...
MirageKnight 發表於 2016-6-10 22:43

問題係我都唔會知道應該係咩freq
我將個ini 加晒每8MHz一個freq 搞掂左
但點解唔比返個option好似以前咁由頭scan到落尾

問題係我都唔會知道應該係咩freq
我將個ini 加晒每8MHz一個freq 搞掂左
但點解唔比返個option好似以前咁由 ...
benleung 發表於 2016-6-10 23:46

咁直接用euro個list. 都係scan耐少少....

DVBViewer Pro 最新版 5.6.2.0 完全不同哂!
toylet 發表於 2016-6-11 00:17

我個 screen 咪係 5.6.2.0

像以前那樣scan frequency不是很好嗎,DVBViewer為什麼要把簡單的事情複雜化呢。搞不懂。