[測試] 用smart cutter cut完點教國粵語?

我用smart cutter cut完條片係隨機咁國粵語,請問邊度有得較要咩聲道?

在紅色框的位置內 Click 一下就會彈出選擇聲軌的視窗。不過,一打開個 Movie 檔就要揀定聲軌,否則一改聲軌,原本 Mark 好的 Segment 會被清除,就好似 Click 了一下 Clear All。除非你已事先儲存個 Job。

ps. 我無追新版本,我重用緊個舊版(1.8.x),不清楚現在的新版(好似去到 1.9.x)是否一樣做法。

2016年6月22日
1.9.4版
固定在TS / MTS / M2TS H.264 / AVCHD寬高比

2015年9月15日
1.9.3版
修復Mac OS X的主顯示問題
修復在H.264 MP4切斷的第一序列後無SPS
修復維護後切比特率

2015年3月12日
版本1.9.2f
修復64位WIN7選擇內存問題

2015年1月26日
1.9.2版
修復視頻/音頻編解碼器性能

2014年10月14日
1.9.1版
修為輸出文件名例外

2014年9月11日
版本1.9.0
修為H.264 TS / MTS / M2TS關鍵幀搜索

2014年8月23日
版本1.8.9
修為H.264 MP4變量FPS
修為H.264求快
修復持續時間的顯示

2014年6月25日
版本1.8.8
塊邊界上求快

2014年6月8日
版本1.8.7
修為H.264求快
修為TS文件檢測
修復的Windows 8.x的

2014年3月24日
1.8.6版
修為H.264圖像順序類型
其他一些小的修正

2014年2月26日
1.8.5版
定出新的BBC H.264碼流
修為H.264 4K流
UTF8文件名支持
通過檢測黑幀AD
為切割點EDL文件支持

2013年9月24日
1.8.4版本
修復了多支持郎
修復系統關機後,轉碼
修為智能隊友輸出文件名

2013年9月10日
1.8.3版
修復在H.264處理POC類型
快捷鍵ALT-[和ALT-對於跳轉到起點和終點
一批智能伴侶的所有文件鏈接到一個結果
智能隊友瀏覽時修復文件時間戳
修為智能伴侶媒體批上下文菜單

2013年9月4日
1.8.2版本
去用戶特定的時間碼
快捷鍵ALT-UP和ALT-DOWN跳遠
添加.REC擴展
再秀轉碼後砍分
修為非常小的賽格藍色矩形顯示屏
項目,批次和切默認的輸出文件名
拖放支持,在VU表面積更好的跌落

2013年8月28日
1.8.1版
在H.264 MP4文件重大變化
更好的VOB削減VLC播放器
修復在VOB切字幕
修為AAC音頻文件TRP沒有對齊
固定在TS文件太少PAT

2013年8月20日
版本號1.8.0
修為松下GH2相機MTS文件
修為H.264熵0模式
整流輸出文件名

難怪,原來我版本係1.7.3,等我down個新版試下先。唔該哂大家

各位大神請問有無綠色版提供? 搵到果D全部都有毒, 一係就1.7之前

各位大神請問有無綠色版提供? 搵到果D全部都有毒, 一係就1.7之前
lous 發表於 2016-9-6 01:13

www.fame-ring.com/SmartCutter.exe
www.fame-ring.com/smart.cutter.rar

I use this inside vm, it hang, cannot use,
Now, i use, "VideoReDo TVSuite H 264 v5.1.1.719b"

I use this inside vm, it hang, cannot use,
Now, i use, "VideoReDo TVSuite H 264 v5.1.1.719b"
carlchanhm 發表於 2016-9-6 08:52

無錯我試左樓上果個,唔知係咪根本無mac版,係其他大神改出來,我不同地方dl左都係呢個版本,都係hand得好勁,一轉聲道就死,唔轉可以用耐d。

師兄你個VideoReDo TVSuite H 264 v5.1.1.719b 好用嗎?

無錯我試左樓上果個,唔知係咪根本無mac版,係其他大神改出來,我不同地方dl左都係呢個版本,都係ha ...
lous 發表於 2016-9-6 18:48

Very good

Very good
carlchanhm 發表於 2016-9-7 00:23

搵唔到綠色版, 而家只可以整15分鐘, 師兄有無link借來試下, thanks!