MTV7000D 突然boot唔到

MTV7000D 突然boot唔到,只顯示 Magic TV ....

請問可否自己搞?

回覆 1# cody2k

Unplug the power and retry tomorrow night.

回覆  cody2k

Unplug the power and retry tomorrow night.
wklie 發表於 2016-9-1 22:22
一陣試下先.
謝謝提供.

MTV7000D 突然boot唔到,只顯示 Magic TV ....

請問可否自己搞?
cody2k 發表於 2016-9-1 22:00

我部7000D都同你一樣,試過抆晒電等兩日都唔得,終於要拎去科學園整,佢話CPU瓜左,無得整!
請問有無Ching有乜秘技可以整返!

咁大獲!
突然死亡喎!
剛剛試過#2師兄的方法,都係唔得,可能係CPU死!

試咗應該壞了.
請問除咗科學園重有無地方維修呢?

最後機會睇manual 做次restore 番firmware.如可能。
https://www.google.com.hk/url?sa ... t3abovJDfk-eZiJmnzQ

最後機會睇manual 做次restore 番機存firmware.如可能。
lnchu 發表於 2016-9-2 12:18
謝謝提供!
終極一試,唔得就轉 mini 機了.

死因有好多.

1.火牛老化 (我遇過)
2.硬碟死左 (詳測時係正常, 即火牛老化)

如果CPU出問題, 應該連字都出唔到.

謝謝提供!
終極一試,唔得就轉 mini 機了.
cody2k 發表於 2016-9-2 12:21

睇佢網頁已經冇 mini 機了(除咗新的MTV1000)!  不過 價錢.com 好似重有地方賣.