近來有乜PCIE TV Tuner卡好介紹? (已解決)

請問大家, 近來有乜PCIE TV Tuner卡(PC用)好介紹?

我發現...張M8PEY PCIE SSD會同我張舊MyGica X8558Pro撞, 插左ssd windows就唔見左張X8558PRO

其實張X8558PRO幾夠用.....可惜

已解決: http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2347984
====================
只係插槽共用問題, 夾硬轉過晒插槽, 吉左PCIE x4位張X8558Pro就可以active番, 照舊繼續用, close file

請問大家, 近來有乜PCIE TV Tuner卡(PC用)好介紹?

我發現...張M8PEY PCIE SSD會同我張舊MyGica X8558Pro撞 ...
惡魔城城主 發表於 2016-12-26 17:39

無. 無廠出新DBMTH卡幾年. 你去新高登還可能找到2手, TB可能有全新都唔定. 要DVB卡就大把.   

之前仲見Hauppauge都出過幾張WinTV-HVR

定係依家個個都用usb手指tuner

無. 無廠出新DBMTH卡幾年. 你去新高登還可能找到2手, TB可能有全新都唔定. 要DVB卡就大把.   :h ...
MirageKnight 發表於 2016-12-26 18:33

昨天行過荃灣,無意中看到有usb手指,一手貨,盒面話支援win 8。

但如果你一定要card,應該仲難揾。

無廠商出卡...只有 USB

無廠商出卡...只有 USB
HT8280 發表於 27-12-2016 12:41

依家手指比pcie仲更加好嗎? 我只在室內pc用....平時用DVBViewer睇開

USB梗係好過pcie, 因為台機同laptop都用得

USB梗係好過pcie, 因為台機同laptop都用得
felixjai 發表於 28-12-2016 13:11

都話我只用desktop啊, 但因為以前d USB唔穩定一陣又話熱,又易鬆, 所以至問下依家係咪已經唔同晒,

因為以前世界pci card chips幾時都比usb chips好,定,快.....不過依家唔再出card係應該有原因掛

都話我只用desktop啊, 但因為以前d USB唔穩定一陣又話熱,又易鬆, 所以至問下依家係咪已經唔同晒,

因為以 ...
惡魔城城主 發表於 2016-12-28 14:28

USB 真係易鬆, 所以我而家都係用 PCIE 舊卡
尤其係電視天線好粗, 成日扯甩 USB

但 USB 始終係會多人用好多
所以淘汰o既肯定係 PCIE 先

個格式得強國用,梗係唔出新野........