[測試] MyTV Super 個盒子 到左期之後係咪咩都播吾到?

係團購買左個 MyTV Super 個盒子 ,
想知到左期之後係咪咩都播吾到?
定係普通免費區的都仲可以播 ?  不過個盒又吾同個apps 咁有顯示係免費區.
定係到左期就咩都冇得播?

係團購買左個 MyTV Super 個盒子 ,
想知到左期之後係咪咩都播吾到?
定係普通免費區的都仲可以播 ?  不過個 ...
freefdhk 發表於 2017-2-5 01:03

過咗期就梗係睇唔到啦.

不過免費區, 而家有啦, 你更新咗固件就會見到有的了.

過咗期就梗係睇唔到啦.

不過免費區, 而家有啦, 你更新咗固件就會見到有的了. ...
momo4321 發表於 2017-2-12 13:27

免費區一早就應該加

免費區一早就應該加
kofz 發表於 2017-2-12 14:28

雖然並唔係咩好嘢新嘢,但對一些接收不好或未覆蓋數碼廣播的人士來說,係好事,可以利用網絡睇到直播。

雖然並唔係咩好嘢新嘢,但對一些接收不好或未覆蓋數碼廣播的人士來說,係好事,可以利用網絡睇到直播。 ...
momo4321 發表於 2017-2-12 14:36

係,j2/j5 Super 版 清過地面波

過咗期就梗係睇唔到啦.

不過免費區, 而家有啦, 你更新咗固件就會見到有的了. ...
momo4321 發表於 2017-2-12 13:27

都係呢幾日先出現有新版更新 出現個免費區 ,
之前見冇呢樣野 , 幾擔心買完過左期冇得用來點播免費區 (之前只得手機版有免費區點播)

今日出個新版更新 出現個免費區,明日亦可以出另外一個新版更新 廢咗個免費區   

如果冇免費區, 點篤大個客戶數量....真係咁多人比錢睇舊劇咩..

請問新加的免費區,有無最低頻寬要求?
又或者咁問:哩部機可設置的最低畫質需要幾多頻寬?
(bg: 唐樓8M)

請問新加的免費區,有無最低頻寬要求?
又或者咁問:哩部機可設置的最低畫質需要幾多頻寬?
(bg: 唐樓8M) ...
hon_son_wilson 發表於 2017-2-12 23:49

如果係盒仔,唐樓村屋8M線都可睇到的。
最低頻寬,如果唔窒,低質(其實我個人唔覺有咩分別)最少要有2.5M以上,即320KB/s,高質,最少有3.5M左右,約450KB/s就可以了。