攪錯以為My TV Super 宣佈唔玩了

今日收到TVB網絡電視通知,其公司已正式通知政府及通訊事務局決定交還本地收費電視服務節目牌照。由2017年3月16日起, 收費電視服務不再提供服務,亦不用歸還有關之機頂盒及配件,有關合約亦同步解除。即係係坊間自費買的盒子即會成為廢物!????  其實有新聞都講過話佢每個月蝕仟幾萬。

TVB NETWORK VISION
唔係 My TV Super

TVB NETWORK VISION
唔係 My TV Super
14789 發表於 2017-2-21 02:28
以為佢咁快就唔玩,因為我係用開佢個網絡電視,收到封信誤會咗佢係講果個舊服務 但係其實My TV Super都係收費電視,兩者有乜分別?

以為佢咁快就唔玩,因為我係用開佢個網絡電視,收到封信誤會咗佢係講果個舊服務 但係其實My TV Sup ...
samam 發表於 2017-2-21 02:45

一個要有收費電視牌 一個唔洗
一個做到㸃播 一個唔得

via HKEPC Reader for Android

一個要有收費電視牌 一個唔洗
一個做到㸃播 一個唔得

via HKEPC Reader for Android ...
bbbear 發表於 2017-2-21 06:07

明白,謝謝!

TVB一年賺幾十億,輸幾千萬當廣告費都平啦!

請改返個標題

廢事誤導人

請改返個標題

廢事誤導人
kofz 發表於 2017-2-21 10:12

改返

其實我唔明點解之前收費電視要有牌,宜家mytv又唔駛?

其實我唔明點解之前收費電視要有牌,宜家mytv又唔駛?
tsangwailam 發表於 2017-2-21 12:02

因為 SUPER 係 OTT 用互聯網絡轉送 多得維基 Hkbn 時代個 收費電視 係佢打官師 打到用互聯網絡轉送收費電視唔洗收費牌

via HKEPC Reader for Android