[代媽投訴]HKBN100M x mytv super有bugs

用左5個月多D咋...
我印像中系統update過5次,而最近既3次up完就出左呢個bugs
睇緊直播無端端畫面正上方彈個30秒內請撳一下remote control任何一個制,倒數完都未撳就自動跳去點播畫面,每日都會發生,有時仲會每日2次
睇點播又冇事喎,搞咩大佬,咁搞法長輩會燥底架喎
雖然mytv super盒係送
實線或收wifi都係咁
有冇人都係咁啊??

回覆 1# ways

佢每日零晨4點就會出這個,每次睇緊波302/303台(尤其3:45am開波)實見到

回覆  ways

佢每日零晨4點就會出這個,每次睇緊波302/303台(尤其3:45am開波)實見到 ...
ed1 發表於 2017/3/19 06:01

睇其它台都會...

回覆 1# ways
幾個月有保養為何不打去tvb投訴? 這裏投訴沒有用啊!

似乎是防止錄影機制…

似乎是防止錄影機制…
MokonaModoki 發表於 2017-3-19 11:27

防止俾人淨係capture即時streaming去第二度,局你要有人睇住。

防止俾人淨係capture即時streaming去第二度,局你要有人睇住。
buynaka 發表於 2017-3-19 14:11

如果要30秒內按制﹐又過份左。

真係行開左飲杯水﹐去個廁所﹐已經超晒時。

即使坐定定﹐都要時間去搵remote﹐搵到再按制﹐時間都 "好" 足夠。

要你按制本身已經係問題﹐仲要一個唔合理的時限﹐想點呀。
除非﹐連續播左5小時以上﹐才叫你按一次啦。如果期間跳左去VOD再番去﹐轉過台﹐校過大細聲...... (總之有指令做過)﹐這樣又重新計時。

回覆  ways

佢每日零晨4點就會出這個,每次睇緊波302/303台(尤其3:45am開波)實見到 ...
ed1 發表於 2017-3-19 06:01

係喎,深夜梗有1次
有時行開左一聽唔到電視有聲就知"又黎料"
撳得多真係火都黎

如果要30秒內按制﹐又過份左。

真係行開左飲杯水﹐去個廁所﹐已經超晒時。

即使坐定定﹐都要時間 ...
peter_chan 發表於 2017-3-19 14:58

x佢個x
痾篤尿都唔夠時間啦,如果去左廁所期間佢先黎玩野呢?

即係用邊間ISP完全冇關係