[測試] 公屋睇開有線第1台都要完結

11/4停播.............
我老豆仲係睇開ANALOG

公屋有線第1台打了通告
公屋無有線第1台, 居屋/私人樓仲有無?   

解碼器有線第1台無任何通告,解碼器第1台正常

Any more details?
係咪讓俾奇妙

Any more details?
係咪讓俾奇妙
mz3101 發表於 2017-4-7 01:18

模擬channel 除左有條有線第1台  不嬲仲有條模擬奇妙77台

有線終止屋苑模擬channel  有線第1台 極大可能有線放棄收費電視牌照,轉攻ott, 同mytvsuper一樣
屋苑模擬有線第1台 早已裁定屬於收費電視,若有線放棄收費電視牌照,,屋苑模擬有線第1台就唔可以再提供服務, 但解碼器有線第1台日後用ott傳送,唔屬於收費電視.所以解碼器有線第1台不受任何影響

11/4停播.............
我老豆仲係睇開ANALOG
showlaw 發表於 2017-4-7 00:48

佢話係貴屋苑,我琴日睇第一台都冇出依段

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

有線終止屋苑模擬channel  有線第1台 極大可能有線放棄收費電視牌照,轉攻ott, 同mytvsuper一樣
屋苑模擬有 ...
林卓希 發表於 2017-4-7 01:58

係有線停第一台定屋苑唔題供第一台先?因為佢唔係唔係免費架,其實晌管理費入面包左,
好多屋苑半年前已經cut左,因為要cut 支出

係有線停第一台定屋苑唔題供第一台先?因為佢唔係唔係免費架,其實晌管理費入面包左,
好多屋苑半年前已經cu ...
NeTZoO 發表於 2017-4-7 07:50

係LAW,係有線停播定屋苑唔再提供播放?
我屋苑暫時都沒話停播WO