請問HGC 100M係咪一定要用modem?

我而家用緊10M唔使modem, 唔知sales有無老點, 佢話100M一定要modem

而家100M  offer $179 x 24, 送$500 coupon, 再包網上電話連fax, 各位認為ok or not?

thx~

回覆 1# 的帖子

10M唔使Modem?? ,我有個表哥佢用都要既

希望唔使用啦= =

100M唔使我就信JA   好似係175x24 喎

點解179既?師兄

原帖由 寫入讀出 於 2009-8-27 21:43 發表
我而家用緊10M唔使modem, 唔知sales有無老點, 佢話100M一定要modem

而家100M  offer $179 x 24, 送$500 coupon, 再包網上電話連fax, 各位認為ok or not?

thx~

而家用緊10M 唔使modem  ----- 行 cat5  ( 舊用戶 )
佢話100M一定要modem   ------ 行 VDSL ( 新用戶 )

原帖由 j2g4 於 2009-8-28 00:05 發表

而家用緊10M 唔使modem  ----- 行 cat5  ( 舊用戶 )
佢話100M一定要modem   ------ 行 VDSL ( 新用戶 )

你10M果隻你全港等一代ge ethernet果時得和仔有~~重要好小地方行
VDSL做唔倒100M架C師
和仔100M要用modem

原帖由 dk885 於 2009-8-28 00:17 發表

你10M果隻你全港等一代ge ethernet果時得和仔有~~重要好小地方行
VDSL做唔倒100M架C師
和仔100M要用modem

打錯C師

我諗應該要
之前佢地free1個月100Mb比我試都係用黑色盒的modem
之後續約30Mb一樣都係同一個盒

我想知遲下10Mb vdsl係唔係要推出江湖?
喺呢度聽過話有舊客要強迫性轉modem轉行新制當大維修...

原帖由 waishingme 於 2009-8-28 00:59 發表
我想知遲下10Mb vdsl係唔係要推出江湖?
喺呢度聽過話有舊客要強迫性轉modem轉行新制當大維修...

因為vd20 vd24 vc24太多maints

回覆 7# 的帖子

宜家新制除左vd2+, 另一隻其實係咩制式?
如果話係ethernet未免太古怪.... 聽講呢度有人試過唔經modem就直接插rj45頭落隻普通switch/router會無signal到...

原帖由 waishingme 於 2009-8-28 01:20 發表
宜家新制除左vd2+, 另一隻其實係咩制式?
如果話係ethernet未免太古怪.... 聽講呢度有人試過唔經modem就直接插rj45頭落隻普通switch/router會無signal到...

30M有兩隻 我地叫vv48同 ve24
姐係vdsl2同vdsl2+
唔經modem就直接插rj45頭隻普通switch/router會無signal到
因為個port一定要用番果隻modem by port上和記先用得
怕比人偷

VDSL係咪好過cat5?