有冇巴打絲打屋企裝咗 HGC 100M??

你地用緊乜價??

頭先佢俾個優惠我就係 cancel 我宜家張 contract,
新 contract 18個月, 頭尾兩個月俾 $298, 中間16個月就 $157,
要重新拉過條明線入屋
行 ethernet, 多個 modem, 兩個ip, 要 login 先上到網 =.=

用緊嘅巴打絲打, 你地月費又係點嘅呢??

no one use ???

特別爭客價, 100M連家居電話24個月約, 計落平均$163一個月
我住果度無暗喉, 所以hgc要租線行vdsl2...
話說我果度業主法團只係批準hkbn用明線...

原帖由 waishingme 於 2009-8-29 03:03 AM 發表
特別爭客價, 100M連家居電話24個月約, 計落平均$163一個月
我住果度無暗喉, 所以hgc要租線行vdsl2...
話說我果度業主法團只係批準hkbn用明線...

wa, 好似好抵

乜VDSL2行到100 ga咩?
100唔系直行 Cat5e入屋, 做咩仲要加Modem?
有D曬電wo,,

我而家用HGC 100MB VDSL 2+ VOIP, 24月, 有埋wifi,  用O既MODEM 係DT W480, 我都想佢用Ethernet, VDSL 用RJ11 線, Ethernet 用Cat5... 睇落心理上覺得Cat5 勁抽D~
不過我ARM ARM CUT HKBN, 所以個師傅同我講話費事再拉多條線入屋, 問我O唔OK, 我話得, 之後佢就係門口CUT 左HKBN 條CAT5, 用佢拉到機房條RJ11駁之前HKBN 條Cat5 入屋, 屋內唔使再拉線, 所以而家我入MODEM 條線係以前HKBN 條Cat5

原帖由 vodaben 於 2009-8-29 14:27 發表
乜VDSL2行到100 ga咩?
100唔系直行 Cat5e入屋, 做咩仲要加Modem?
有D曬電wo,,

和記要LOGIN, 不過佢係將個LOGIN ID 同PASS SET 左O係部MODEM 度,  做自動LOGIN, 好似係因為O甘所以要用MODEM

用hgc100 既大大..
上mainland 網會唔會好似hgc10Mb 咁好慢?

只可以講上大陸唔好用HGC, 要出海快, 上大陸多快, 用PCCW 啦, 再唔係HKBN 都OK, 不過HKBN 出海唔得

原帖由 shukuist 於 2009-8-29 23:45 發表
只可以講上大陸唔好用HGC, 要出海快, 上大陸多快, 用PCCW 啦, 再唔係HKBN 都OK, 不過HKBN 出海唔得

本來諗住30Mb/100Mb 同10Mb 差好遠所以唔會慢..
一樣既話話算..
依家用佢上大陸網好難頂..
load 張圖都會load 得半張