和記續約價 - $65

我個10mb合約就黎到期,今日有和記 cs 打黎叫我續約,好似好抵咁~
可以簽半年或一年任我揀~ 平均月費只係 $65 蚊~ 擺明係想留住 d 客唔俾 hkbn 搶~
可惜我呢度和記最快只係得 10mb~ 俾多$34俾可以用 100mb ~ 快 10倍~ 點解唔用呢?haha~

原帖由 筒仔 於 2010-1-8 01:44 發表
我個10mb合約就黎到期,今日有和記 cs 打黎叫我續約,好似好抵咁~
可以簽半年或一年任我揀~ 平均月費只係 $65 蚊~ 擺明係想留住 d 客唔俾 hkbn 搶~
可惜我呢度和記最快只係得 10mb~ 俾多$34俾可以用 100mb ~ 快 10倍~ 點解唔用呢?haha~

我呢度就算有99既hkbn bb100...我都唔打算用佢...
睇bbtv 窒到死, 上youtube 又係要不斷buffer.... bt 就免提啦...
我等緊hgc到期...叫佢減價先....

點解你個 hkbn 會咁差?

都係睇地區@@
你個到和記快唔快

原帖由 bluesky 於 2010-1-8 01:50 發表

我呢度就算有99既hkbn bb100...我都唔打算用佢...
睇bbtv 窒到死, 上youtube 又係要不斷buffer.... bt 就免提啦...
我等緊hgc到期...叫佢減價先....

我覺得你講緊和記

我覺得你講緊和記+1
和記用自己server (218.189.x.x) 睇 youtube 標清都一樣唔夠stream

原帖由 outdays 於 2010-1-8 02:22 發表

我覺得你講緊和記

no...係hkbn
我呢邊和記畀足10M我用
仲有無限IP 任拎

HKBN....可能呢度太多人用...所以
用O左6年都要同佢分手

原帖由 starkwong 於 2010-1-8 10:31 發表
我覺得你講緊和記+1
和記用自己server (218.189.x.x) 睇 youtube 標清都一樣唔夠stream

我呢邊睇YOUTUBE 冇問題喎....
1~2秒就播得....冇窒....

原帖由 筒仔 於 2010-1-8 01:44 發表

如果你期望bb100真係俾你宜家快十倍,你有七成機會會好失望

我覺得樓主有d天真,
以為10x10一定等於100
香港寬頻有一樣佢地從來唔敢提既野,
就係佢既出海頻寬只有20M,
d人一聽倒100呢個數字就以為好快,
其實係有d俾佢地誤導。
佢地依家做到個價咁賤得$99,
無錯係會多d人用,
但人一多就會將個頻寬分薄,
咁佢既出海速度就會慢上加慢,
甚至本地都係。