請問和記10M用router點連啊!

用和記本身的router不用撥號,直接打開就可以用,用linksys wrt54gl 刷了tomato 準備玩VPN! 點知所有連接方法都試過,都是無法上網,究竟點搞呢?

DHCP Client Mode

原帖由 richho 於 2010-1-11 21:36 發表
用和記本身的router不用撥號,直接打開就可以用,用linksys wrt54gl 刷了tomato 準備玩VPN! 點知所有連接方法都試過,都是無法上網,究竟點搞呢?

從內地 VPN 來你家 WRT54GL ... ?

原帖由 Crash9898 於 2010-1-11 22:06 發表
DHCP Client Mode

唔得啊,試過了!我條線應該系VDSL!

原帖由 EOS 於 2010-1-11 22:08 發表

從內地 VPN 來你家 WRT54GL ... ?

你又知?

原帖由 richho 於 2010-1-11 22:22 發表

你又知?

估下咋 ...   不過如果係要內地 VPN 到本地 HGC 住戶寬頻, 其實已經唔使再試 ... 因為唔會 work

原帖由 EOS 於 2010-1-11 22:27 發表

估下咋 ...   不過如果係要內地 VPN 到本地 HGC 住戶寬頻, 其實已經唔使再試 ... 因為唔會 work

真的??你是除了我外的另一受害者?:funk: :funk:

原帖由 richho 於 2010-1-11 22:22 發表

唔得啊,試過了!我條線應該系VDSL!

我係VDSL 10m + DHCP 就咁就用到啦喎....仲用O左5年添.....

BB4HG

補充一下:

我係....

HGC MODEM--->SWITCH------>BBR4HG----PC X N部
                                              |___> FON (刷DD-WRT)  <---FOR 老朋友VPN 返香港專用

我個HGC 係DHCP, 無限IP