流動寬頻一問

而家用緊 3.....張年半既約仲有幾日就完.....想試下轉..

淨要SIM card, 唔要usb手指
而家有邊幾間有流動寬頻? 3, one2free, smartone, netvigator? 仲有冇?

以前SV會block ftp, bt, 同其中一0的port...而家邊間仲block?

Budget: ~190 / month -> unlimit.

Thanks

one2free 3.6Mb 有3Gb 月流量限制, 過左會block speed.
one2free 7.2Mb 係6Gb 月流量. 21Mb 係30Gb.
one2free 有淨SIM PLAN, 3.6Mb 係$208 + $12. 十二個月約.

SMV 淨SIM PLAN, Power3 $188 + $12, 十八個月約.
Power7 $188 + $12, 廿四個月約. ( 無睇錯都無打錯, 係$188 + $12 )

PCCW 唔清楚有無淨SIM PLAN.

one2free 3.6Mb 有3Gb 月流量限制, 過左會block speed.
one2free 7.2Mb 係6Gb 月流量. 21Mb 係30Gb.
one2 ...
mktong 發表於 2010-1-18 01:00

SMV 仲會唔會block port或者BT/FTP? 有冇月流量限制?

one2free 3.6MB....有冇咩comment?
Thanks

我仲以為one2free而家無限流量tim

i can help u
7.2mb plan for SMV, only $188..... 24 months(SIMS Only)

SMV 仲會唔會block port或者BT/FTP? 有冇月流量限制?

one2free 3.6MB....有冇咩comment?
Thanks ...
jasonw 發表於 2010-1-18 11:44

以下係我個人的用後感.
SMV 暫時咩都無block. 而且暫時都係無限用量.
但部份地區接收得比較差. 特別係部份新界地區.
市區來講接收算OK.

one2free 新界地區接收得比SMV 好,
在同樣收到訊息的情況下, one2free 開網頁會比SMV 反應快少少(只係少少).
如果你只係用來處理電郵, 上網搵下資料, 用量唔大的, one2free 會比SMV 好.

但你經常上網睇MOVIE, 打機, DL FILES, one2free 就唔太適合你. 因為佢有流量限制.

另外, one2free nextg 儲值卡($100), 你可以買張試下效果先決定上唔上台.
PCCW 唔清楚重有無儲值卡, 你可以去門上問下.
SMV 係無儲值卡的, 你要問下身邊有無朋友用緊, 試佢地的卡來試下.

流動寬頻真係要試過先好簽約, 唔係一陣簽左12-24個月,
到時屋企收唔到, 工作地區又收唔到.
又要破財解約就麻煩.

我仲以為one2free而家無限流量tim
Stone08 發表於 2010-1-18 12:01

以前真係無限流量, 但愈來愈多人用, 而且個個用來睇MOVIE, DL FILES, 唔限佢套系統頂唔順.
依家嚴格來講都算係無限流量. 只係會在繁忙時段(8:00am-11:00pm) block speed.

one2free 公平使用政策詳情:
http://one2free.hkcsl.com/jsp/o2 ... sage_policy_tch.htm

i can help u
7.2mb plan for SMV, only $188..... 24 months(SIMS Only)
ae861 發表於 2010-1-18 13:41

免隧道費

回復 8# wahyan

i no need
i am using $188 no need +$ 12 7.2Mb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想問要 usb MODEM 係唔係同價?
唔該