請問兩款 router

我睇中左呢兩款
WRT610N 同 WZR-HP-G300NH
請問邊一個性能會較好?

WRT610N

WRT610N
AC360 發表於 2010-1-20 17:58

多謝解答
岩岩上網又見到呢個表
http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/
610n竟然輸比 g300nh
感到迷惑
硬件上理應610n 佔優~ 它又可以用ddwrt~ 可謂軟硬雙全
但卻比不上 g300nh?

另外我見asus n16 硬体規格很吸引
我知它的 firmware 不太好
但我見ddwrt 可以支援n16
咁用佢配 ddwrt 又係咪一個好選擇呢?

咁用佢配 ddwrt 又係 ...
kevinkok 發表於 2010-1-20 18:26

好似有人report 就算flash 左ddwrt, 都照hang

好似有人report 就算flash 左ddwrt, 都照hang
Evangeline 發表於 2010-1-20 19:49

DD-WRT Default Session 只有 4096 ... 係 N16 行一定要 Telnet 入去改番行 300000 Sesssion

回復 6# dummy168

這個係指定動作~

我買 router 很看重 可以 ddwrt
而 n16 同610n 都可以用到ddwrt
心大心細~
但n16 沒有dualband, 請問這玩意是否重要? 在將來是否router 必備的東東?

firmware 唔好會點?
唔stable?

我都想考慮緊n16 定dlink ge 655..
大家知唔知邊隻好d ?

咁用佢配 ddwrt 又係 ...
kevinkok 發表於 2010-1-20 18:26

我買 router 很看重 可以 ddwrt
而 n16 同610n 都可以用到ddwrt
心大心細~
但n16 沒有dualband, 請問這玩 ...
kevinkok 發表於 2010-1-21 21:46

重點係,一隻有貨,另一隻長期無貨