一個月前已經寄咗Cut Form 比和記,今天照出單比我,點好?

一個月前已經寄咗Cut Form 比和記,電話Confirm埋,今天照出單比我收下過月錢
唔知和記又玩咩嘢
而家有咩嘢我可以做?

打咗去賤精和記
CS D人幫我做回扣,不過要兩個月後至出到數
再打去客戶關係科,重衰,話係咁嫁,你唔係喺正1號 Cut,佢哋會照收足一個月錢,重話合約都有咁寫,唔滿一個月當一個月計,跟本賤精記就擺明玩嘢,一般都會以起單計足唔足一個月,點會用一號計

通常cut 係難, 反而用到約滿, 好來好去佢唔會玩野.

通常cut 係難, 反而用到約滿, 好來好去佢唔會玩野.
uwantwant 發表於 2010-5-8 12:52

用到約滿唔cut 佢好似之後會收番你正價

唔知而家仲係咪咁呢?!

我屋企上手用和記電話,果幾十蚊既單我住左十幾年仲個個月寄來。
次次個CS都話會搞,結果下個月又係寄單來。冇晒辦法。(佢寄信個成本都唔止幾十蚊)

約滿後我已經轉會, 九倉固網重send張單,收接落黎3個月電話費,
當然吾交

用過HKBN, HGC 都冇呢個問題, 全部約滿轉. 而家PCCW, 岩岩續左約, 1mb 速度, 不過唔係我比$$, 上網都係MSN 就由佢.

用過HKBN, HGC 都冇呢個問題, 全部約滿轉. 而家PCCW, 岩岩續左約, 1mb 速度, 不過唔係我比$$, 上 ...
uwantwant 發表於 2010-5-8 22:09

我係用到約滿先cut,佢都玩嘢,可能唔係你比錢所以你唔知

下次一定要早fax去cut,再打去confirm先得架..
我之前都係咁比多左半個月..hgc.....