買鉗夾LAN線

有好多線都難咗個頭, 掉咗又浪費, 索性想買個鉗同頭自己夾返.
鉗有冇話咩牌子好介紹?邊度買好?? 屋企同自己公司用, . 唔會成日夾, 9唔9一兩條cat5e.

另外如果買cat5e頭, 有咩要注意同邊度買好?

高登有間專買network,間野以前o係黃金, o個間會唔會專賣貴野?

有好多線都難咗個頭, 掉咗又浪費, 索性想買個鉗同頭自己夾返.
鉗有冇話咩牌子好介紹?邊度買好?? 屋企同自 ...
qaz11 發表於 2011-9-13 08:43

Yes, o個間專賣好(貴)野

又唔係搵食  永利,昌記...  幾廿蚊一把得啦

買鉗夾LAN線
鉗有冇話咩牌子好介紹?邊度買好?? 屋企同自己公司用, . 唔會成日夾, 9唔9一兩條cat5e.

另外如果買cat5e頭, 有咩要注意同邊度買好?

高登有間專買network,間野以前o係黃金, o個間會唔會專賣貴野?
qaz11 發表於 2011-9-13 08:43

如果用 AMP 頭,最好買番夾 AMP 頭的鉗

去永利,昌記...  幾廿蚊一把嗰啲鉗,夾老番頭又得,
夾十個有一半無事已經係奇蹟,死直左仲可以即刻夾過,死D唔死D有排你跟

嗰間專賣 高級 (正貨),雖然貴但質素保證

夾十個有一半 ...
j2g4 發表於 2011-9-13 10:01

我就係驚夾太平個D到死D唔唔死D時得時唔得
AMP 頭係唔係好D? 幾錢一個?支鉗又幾錢一支?

想再問多樣, 係唔係有D meter 可以test條線既singal ?

又唔係搵食  永利,昌記...  幾廿蚊一把得啦
乜都唔識 發表於 2011-9-13 09:12

冇錯,上個月在昌記買咗把,28大元,已夾超過20個頭,so far so good

夾十個有一半 ...
j2g4 發表於 2011-9-13 10:01

我把cheap嘢又真係夾cob頭靚過amp頭...cob頭黃金地庫賣5蚊10個,都算好使好用...兩個牌子的頭都夾到、用到,未試過夾死

我把cheap嘢又真係夾cob頭靚過amp頭...cob頭黃金地庫賣5蚊10個,都算好使好用...兩個牌子的頭都夾到、用 ...
thirdleg 發表於 2011-9-13 11:40

cob頭 同 amp頭 ; size , cable lock 是有分別的
cheap嘢 夾cob頭 無問題 , 夾amp頭會卡注 , 夾唔曬 , 死D唔唔死D的

cob頭 同 amp頭 ; size , cable lock 是有分別的
cheap嘢 夾cob頭 無問題 , 夾amp頭會卡注 , 夾唔曬 , 死 ...
j2g4 發表於 2011-9-13 12:04

7-8年前買cheap嘢(MIT), 夾amp頭 無問題wor!