說好的4G Lte呢?

大拿拿四球一個月,仲慢過我3G手機上網,^&(*&^%^$%^%&*(&^%$%^%&*

你....收唔到4G呀....嘩 ching 你知唔知 四球<---是多少錢?

你....收唔到4G呀....嘩 ching 你知唔知 四球
bbbear 發表於 2012-5-13 21:10

舊球都係字一隻,唔駛咁執著既C兄。
呢個速度,就擺到明收唔到4G啦,收唔到都算,問題係慢過3G……

邊個台?

One2Free...

邊個台?
kk654321 發表於 2012-5-13 21:15

尋日開既數字台4G lte PK wifi。
人地有幾快真係唔清楚,不過有幾慢就可以分享下,今日由西沙坐299巴士一路出沙田,平均都係3-5MB,最快果次測速,就係個人企係沙田廣場果間鋪頭度,高達13MB。

尋日開既數字台4G lte PK wifi。
人地有幾快真係唔清楚,不過有幾慢就可以分享下,今日由西沙坐299巴士一 ...
leekayue 發表於 2012-5-13 21:21

我都用 One2free 4G 但放在 Galaxy tab 8.9LTE 到用 沙田廣場出面我試到有20幾M 係城門河試到30幾M.係旺角近太子試到有50幾.好似話隻lte PK wifi 接收不太好.

我都用 One2free 4G 但放在 Galaxy tab 8.9LTE 到用 沙田廣場出面我試到有20幾M 係城門河試到30幾M.係旺 ...
bbbear 發表於 2012-5-13 21:35

如果咁既話,應該係隻wifi蛋蛋問題,根本從來都跳過用4G,一直都係介乎1-10MB呢個速度……

如果咁既話,應該係隻wifi蛋蛋問題,根本從來都跳過用4G,一直都係介乎1-10MB呢個速度…… ...
leekayue 發表於 2012-5-13 21:42

應該係隻wifi蛋蛋問題..因我用部 gt 8.9 lte 就算只收到3G 都有6-7M 同一地點有次試可去到15M...

應該係隻wifi蛋蛋問題..因我用部 gt 8.9 lte 就算只收到3G 都有6-7M 同一地點有次試可去到15M...  ...
bbbear 發表於 2012-5-13 21:47

咁睇法,應該中左wifi蛋蛋既計,隻蛋蛋唔可以set死剩行4G,只可以set做「4G優先」,依家將佢set死3G反而穩定dd,起碼唔會突然會無晒信號斷線……