香港寛頻冇'歡朋'

用了多年的'有線' 轉去香港寛頻極為不滿!!!  原本6M共享變了100M獨享, 結果下載仲慢咗!!!  本地上綱係快了, 但快同更快有何用? 但下載慢同極...極慢就好大分別 !!!!! 唯一好彩係冇用500M /1000M, 我相信也沒分別, 除了價錢..  到期一定走人, 俉係跟你亞媽姓!!!!�極極極

用了多年的'有線' 轉去香港寛頻極為不滿!!!  原本6M共享變了100M獨享, 結果下載仲慢咗!!!  本地上綱係快了, ...
crescentam 發表於 2012-5-18 13:01

覺得有問題,應該係打上CS講。
係呢度講,速度唔會變快架喎。
佢有8成速度保證,唔夠叫佢回水。
不過如果你話去佢個測試有8成,但係你去親嘅網站就完全極慢。
咁我就只好對你的不幸表示同情,你要一間寬頻公司要同你夾先得啦。

乜這討論區唔比人吐苦水, 只係要解決問題 ?
你係咪打手??
幾多成保證只是上綱, 我沒有說上綱慢!! 但事實係佢下載比其他ISP慢!!  慢過6M共享速度, 够未??
這個龜速比我所知的多間ISP 都慢,,  够未 ?!?!

乜這討論區唔比人吐苦水, 只係要解決問題 ?
你係咪打手??
幾多成保證只是上綱, 我沒有說上綱慢!! 但事實係 ...
crescentam 發表於 2012-5-18 14:30

真係奇怪,俾建議你又會變咗打手?
況且,吐苦水似乎係水區較為合適。
多人睇亦較多人回應。

DL咩?
因為就算出海唔足速, 我出海同以前6M ADSL比都已經快左..

真係奇怪,俾建議你又會變咗打手?
況且,吐苦水似乎係水區較為合適。
多人睇亦較多人回應。 ...
mdws2002 發表於 2012-5-18 14:33

算吧啦,ching~
同佢講多都晒氣

回復 1# crescentam

post張測速圖睇睇
http://speedtest1.ofca.gov.hk/speedtest.php?lang=en

算吧啦,ching~
同佢講多都晒氣
perryleung 發表於 18-5-2012 14:37

同意
俾佢發洩下算啦~

只保去hkix
applexy 發表於 2012-5-18 14:50

我驚係硬件問題or set錯野
最後連hkix都保唔到