[測試] PCCW 的光纖插頭咁易斷?

我屋企安裝了ims 200mb 約一年,半個月前上唔到網,個MODEM 的LINK 燈著紅色,個師傅話白色盒入面個光纖插頭斷左,叫我下次小心d ,但平時我根本無拉過條光纖線,點知兩個星期後(即係上星期三)又上唔到網,個modem 又著紅色燈,咁又約師傅星期日(昨晚)整,點知個師傅昨天打黎話收到ORDER 好多客都係呢個情況,話係機樓問題,要整SERVER 整到今日,叫我今日再試,如果唔得就打比佢,點知今朝另一個師傅打黎,呢個師傅就係上次叫我小心D 果個師傅黎,佢問我發生咩事,我將件事講比佢知,因為我今日唔起屋企,我返到屋企,屋企人話個師傅好似好唔想做咁,又話我整斷左佢條光纖線,攪到佢成日都要整,但條光纖線係有條索帶索起個白色盒入面,所以就算拉都唔會有事,更何況我拉都無拉過

我以前用ims 8mb 時,試過夜晚維修,點知個師傅上左我屋企唔夠30 秒就走左,又話返機樓check ,之後就無左呢件事,我要再打去ims 叫佢地上黎整的,呢次維修係事先有ims 的職員打黎提我維修的預約,之後再有師傅打黎confirm ,同埋係約平日維修,但安裝光纖時,係假期,當時係師傅直接打黎confirm 我維修時間,無人打黎提我已經約左的預約,我覺得假期維修/安班果班人好好多

我怕兩個星期後,條光纖線又斷,其實PCCW 係咪有兩班人維修,一班人係星期一至五,另一班係星期六日?
定係同一區有幾個外判商?

如果星期六日果d 師傅係part time 又或係另一間公司黎,咁下次有事我揀星期六日維修了

其實所有師傅都係外判 只係分做唔到野
著陳豪衫都係外判黎,ORDER係斷單計,所以好多都HEA住做
不過我未斷過光纖

領教過啦, d 師傅做野好求其

領教過啦, d 師傅做野好求其
kim_168 發表於 2012-5-21 21:20

求奇唔緊要,但有事叫佢地上黎維修時,好似我特登整壞要佢地維修咁,要受佢地氣

唔好約太晚,因為你會阻住人收皮

雖然你約晚係無錯

唔好約太晚,因為你會阻住人收皮

雖然你約晚係無錯
benau2008 發表於 2012-5-21 21:49

我以前約親都係8-10

今日我個個好似好細個咁...上到黎好似好趕咁...幾驚佢整壞/花我d野...