請介紹下千元樓下食到 PCCW 300M 寬頻同有 VPN 功能的 wireless router

本來睇岩 Buffalo WZR-HP-G300NH,可惜爬過文後原來佢 WAN to LAN 係得百零 Mb
我估差唔多價位的 TP-LINK 1043 都係得呢個水平,
見 N56U 可以去到 700Mb+ 都想買,可惜 dd-wrt 唔 support 佢

千元下大家仲有介紹嗎?

仲有ASUS N16囉~
可以FLASH THIRD PARTY FIRMWARE~
又有GIGA-WAN&LAN~仲有WIFI~

VPN就要FLASH咗之後先會有~

N56再上一級,可以考慮下DRAYTEK 2130N囉~
不過就同N66差唔多價~

仲有ASUS N16囉~
可以FLASH THIRD PARTY FIRMWARE~
又有GIGA-WAN&LAN~仲有WIFI~

VPN就要FLASH咗之後先會有 ...
microware 發表於 2012-5-22 15:27

thx .. 請問 N16 throughput 能力如何?

thx .. 請問 N16 throughput 能力如何?
小蕉哥 發表於 2012-5-22 15:30

官方firmware 近500Mbps
dd-wrt左2xxMbps

[quote]官方firmware 近500Mbps
KinChungE 發表於 2012-5-22 15:33 [/quot

thx, dd-wrt 後都快水牛一倍,一陣收工去深水埗睇睇先 ~ 謝樓上兩位師兄

ASUS N16啲貨唔多,可遇不可求~

要買就快~

[quote]官方firmware 近500Mbps
KinChungE 發表於 2012-5-22 15:33 [/quot

thx, dd-wrt  ...
小蕉哥 發表於 2012-5-22 15:38

N16好野黎, 不過冇貨
唔出了

個人經驗認為 VPN Router 好容易會令個 Router Crash。 除非間唔中用下 。

N16 今日旺電 2/F 仲見到有,要買全新就要快

Thx ching's info, 尋日喺旺電1/f買咗,平樓上40