剛由SMV轉左去123.........

因為我係首批IPHONE4的用戶,合約就到期
加上而家返工用SMV收訊號係奇差......
所以轉去123
本身即使貴少少都算
誰不知4G無限PLAN帶號碼上台只係$249包埋隧道費
比起SMV仲要平$1仲要速度再快D
但奈何因為用IPHONE4所以暫時得7.2M速度
但日後可以有需要時方便出機而且唔駛毀約
算係抵

換部4G機即時爽晒

換部4G機即時爽晒
law1987 發表於 2012-7-21 22:54

想等新IPHONE,無計.......

因為我係首批IPHONE4的用戶,合約就到期
加上而家返工用SMV收訊號係奇差......
所以轉去123
本身即使 ...
sunhikari 發表於 2012-7-21 22:28

我都係4果時出2月到期,又係想轉去123...原因都係接收同速度...
宜家用緊4s,咁速度係最高14.4m?

4g$249係全包?即係乜乜費之類都唔洗?
4g 既plan原來可以iPhone 都用到真係唔多知道...
速度快d,有冇比較,感覺體驗上都可以
Thx

但新iphone既lte 會吾會好同new ipad吾支援香港?

但新iphone既lte 會吾會好同new ipad吾支援香港?
kng2003 發表於 2012-7-21 23:03

預左唔支援嫁la,佢好大機會跟iPad

我都係4果時出2月到期,又係想轉去123...原因都係接收同速度...

4g$249係全包?即係乜乜費之類..
4g  ...
神奇小冰冰 發表於 2012-7-21 23:01

249係全包埋$12隧道費
因為原價係$267+$12隧道費=$279然後優惠價再減$30
所以應該係全包,但要簽兩年約
但優惠好似去到7月尾
另外如果要開動FACETIME同IMESSAG的第一次要收錢,都係$10以內,但好似可以改用E-MAIL開動而免左費用
玫於體驗方面暫時比唔到你,因為要到7月30日我張卡先開通到.....

249係全包埋$12隧道費
因為原價係$267+$12隧道費=$279然後優惠價再減$30
所以應該係全包,但要簽兩年約
但 ...
sunhikari 發表於 2012-7-21 23:09

7月尾.....我2月到期@@....
2年預左冇所謂,全包係唔錯
另外想問我2月到期咁應該幾時去123問plan?最驚係真空期冇得用.....
仲有想問呢個優惠係去門市就有定係去街邊果d先有
Thx

7月尾.....我2月到期@@....
2年預左冇所謂,全包係唔錯
另外想問我2月到期咁應該幾時去123問plan?最 ...
神奇小冰冰 發表於 2012-7-21 23:15

你乜台先?
Smv個計法係,舉個例,我的截數日係7月21日,由於重係合約期,照計合約價
而該收費的使用期係由7月21日去到8月20日
但去到8月21日,因為過左合約(合約期去到7月29日)
故會收$398,換句說話,我個情況只要係8月20日前轉到台就無任何問題了

我是在門巿問價
原本只係睇下價,點知一拍即合

你乜台先?
Smv個計法係,舉個例,我的截數日係7月21日,由於重係合約期,照計合約價
而該收費的使 ...
sunhikari 發表於 2012-7-21 23:30

都係smv,我記得簽果日大概係2月17,咁係咪大概月底前過檔就ok?