深圳收到China Mobile 4G

原來係深圳有很多地方可以收到中移動4G,不過唔係大陸果個,而係香港果個
仲收到CSL 4G訊號,不過就無CMHK強,可能中移果邊成日投訴香港CSL訊號太強啦
以後住深圳既朋友唔使用中國電信或者天威(2M)上網咯,直接用香港4G  LTE上網快10倍都唔止,仲唔使VPN添

唔計慢遊?

唔計慢遊?
zack_a 發表於 2012-7-22 22:41

根本就唔係收大陸既中移動4G,而且到而家都未有硬件收到添,收到既係香港既ISP訊號,點會計漫遊先

深圳邊D地區收到先?
室內接收如何

深圳邊D地區收到先?
室內接收如何
pineapple2006 發表於 2012-7-22 23:59

暫時試過係羅湖近文錦渡果邊d高樓大廈收到CSL 同CMHK既4G,如果收3G都係訊號強過4G
室內就算係香港都收得唔係咁好啦

早三年前我係華強都收倒CSL

早三年前我係華強都收倒CSL
子浩仔 發表於 2012-7-23 06:31

華強一直都可以收到CSL 3G,4G就仲未去試,下星期會帶埋部notebook仔去果度試下先

華強一直都可以收到CSL 3G,4G就仲未去試,下星期會帶埋部notebook仔去果度試下先 ...
bbgirl223 發表於 2012-7-23 11:49

早兩個星期同一個位我去過收唔倒

我好少上去架:P

之前響YouTube見過 Vodafone 4G WIFI ROUTER可以外置天線 唔知道岩唔岩CMHK

之前響YouTube見過 Vodafone 4G WIFI ROUTER可以外置天線 唔知道岩唔岩CMHK
ppbread 發表於 2012-7-23 12:49

要睇返係咪支援2600MHz先,唔係就唔使諗