三個揀一個,請幫幫手

各位好,小弟家中會有macpro、synology DS411+II以cat6連接router,每日都會存取NAS,另外,家中會有2部iphone、2部ipad、Macbook Air不定時上網。基本上,router提供的BT、usb對我來講係唔會用,反而著重lan to lan的傳輸及wifi接收率,想請問不計價錢的話,以下三款router的lan to lan/ wifi performance其實係咪差唔多???

1/ TP-LINK 1043nd
2/ Dreytak 2130N
3/ Asus N66

謝謝各位的意見。

各位好,小弟家中會有macpro、synology DS411+II以cat6連接router,每日都會存取NAS,另外,家中會有2部iph ...
common_people 發表於 2012-7-26 12:17

唔flash 1043nd 可以out了

唔flash 1043nd 可以out了
Clarkson0729 發表於 2012-7-26 12:35

其實乜叫唔flash?

其實乜叫唔flash?
ikw0211 發表於 2012-7-26 12:45

刷韌體呀

刷韌體呀
Clarkson0729 發表於 2012-7-26 12:49

喔,
如果用在手機術語, 即是刷ROM?

N66 同2130n比,LAN to lan速度係咪差唔多

喔,
如果用在手機術語, 即是刷ROM?
ikw0211 發表於 2012-7-26 13:11

1043ND同另外2部完全唔同level
如果你要lan to lan同wi-fi勁嘅,得N66U滿足到你,2130N嘅wi-fi痲痲