買hubs 駛唔駛講究?

我而家公司條HKBN BB100 駁左好多device, 有部server 08 行ERP, 有2部 Mac 做既file server ,
有 Wifi router 有兩部printer 有 十幾廿 部mac desktop

有幾個位拉lan 線壞左用緊hubs share 牌子係level one,
坐果d 位既同事成日 投訴( 近年HKBN Corp 係差左, 唔穩定, 今日 出海疾到爆, 個bbmail 又唔生性成日 話get mail 有error) 但平時都無禁西利,

我駛唔駛買過個hubs? 而家用緊level one 4port

buy a switch .....

公司錢唔使慳,有事俾同事媽死

buy a switch .....
ae861 發表於 2012-7-27 17:20

我想問﹐今時今日switch 周街有﹐但係仲買唔買到 hubs?

問公司出給幾多錢再選吧有些老闆幾百的家用SWITCH都叫貴,更不用說商用

買部HP 1810-24G 嘅SWITCH咩得囉~
永久保養~

買部HP 1810-24G 嘅SWITCH咩得囉~
永久保養~
microware 發表於 2012-7-27 17:36

8G就13xx, 24G要幾多錢?

8G就13xx, 24G要幾多錢?
炎冬 發表於 27/7/2012 17:46

我無買過,但問朋友報過價要成3K左右~O.O~
隻1910-24G都係講緊三千九左右囉~

我無買過,但問朋友報過價要成3K左右~O.O~
隻1910-24G都係講緊三千九左右囉~ ...
microware 發表於 2012-7-27 17:52

但有ching話1910-16G都好嘈..如果家用, 其實家用洗唔洗用到1910呢?

但有ching話1910-16G都好嘈..如果家用, 其實家用洗唔洗用到1910呢?
炎冬 發表於 27/7/2012 17:55

樓主係公司用架呢~

如果家用,買1810就啱用啦~因為佢係無風扇嘅~

而1910果啲風扇聲真係嘈到無朋友~