[操作疑難] 荒唔荒謬左 d !? One2Free 比人嘈左 N 年大欖隧道都係冇 signal !

頭先上網一 search 原來 N 年前已經有人 complain!

今時今日 4G 都出埋, 都係一入就冇 signal ! 連 GPRS, EDGE 都冇! 有冇攪_錯!?

有冇師兄 complain 過? 我覺得蘋果會幾有興趣做呢 d 新聞!

一向沒有3G,但有2G(GPRS and EDGE都能正常上網)

一向沒有3G,但有2G(GPRS and EDGE都能正常上網)
ivanlung 發表於 2012-7-30 23:29

近一個月我經常出入元朗, 無論出同入都係完全不能上網, whatsapp 不停 connecting.

我有一個疑問,其他的電訊商有無相同問題呢?

我有一個疑問,其他的電訊商有無相同問題呢?
mvp007 發表於 2012-7-30 11:36 PM

只係CSL冇3G

近一個月我經常出入元朗, 無論出同入都係完全不能上網, whatsapp 不停 connecting. ...
issachar 發表於 2012-7-30 11:33 PM

上個月我經過一次咁大擺,印象中係上到網!不過我想講,在大欖隧道收唔到3G,等部機自動轉返過2G好似係要一段頗長的時間,會唔會係呢段真空期上唔到網,你不如試下預先lock死部機行2G,睇下得唔得!

我都試過向123反映過,不過佢話無我都算了.....

上個月我經過一次咁大擺,印象中係上到網!不過我想講,在大欖隧道收唔到3G,等部機自動轉返過2G好似係要 ...
ivanlung 發表於 2012-7-30 23:43

我都發現呢樣野, 兩邊都係, 等好耐就算轉返 3G 都係上唔到網, 最快就係 reset!

我都試過向123反映過,不過佢話無我都算了.....
mvp007 發表於 2012-7-30 23:44

我覺得好離譜, 一定要嘈

大欖係shk架....