[操作疑難] 請推薦 wireless router

自從安裝 bb500 後,發現現役的 Wireless-G router 局限了速度。

需求如下:
GigaLAN: 是
2.4G & 5G: 是
Hardware Antenna On/Off button: 是
VPN: 是
BT: 是
預算: $800
香港行貨: 是

請師兄推介。

真的是同病相憐啊 ...
以為以往的 100Mbps Router 去到 100Mbps 速度就相等於
Gigabit Router 也一樣去到的人 ...

有人是推薦 ASUS N56U 啦, 我還沒決定買不買好 ...
自己用的是 WR1043ND ...

等AC56U就出

等AC56U就出
nat510 發表於 2013-5-18 17:42

價錢如何?

WR1043ND有發熱的情況嗎...?
我只740N 開咗 半個鐘就熱...

WR1043ND有發熱的情況嗎...?
我只740N 開咗 半個鐘就熱...
newwai130 發表於 2013-5-18 20:29

我一般都放在電腦上, 所以它本身應該不會很熱 ...

ac66u格價網出左價錢,諗緊n56u 定 ac66u, 前者出左好耐但多人玩價錢平,後者新出功能強價錢貴。本來都未想換住,部死人[email protected],屋企人返齊時十幾部devices 就搞到hang 死,要熄機reset.

ac66u格價網出左價錢,諗緊n56u 定 ac66u, 前者出左好耐但多人玩價錢平,後者新出功能強價錢貴。本來都未想 ...
bassfranky 發表於 2013-5-19 02:58

ac66u出左好耐啦。
係想知ac56價錢,應該死平過66幾舊卦???

ac66u出左好耐啦。
係想知ac56價錢,應該死平過66幾舊卦???
jyeunghi 發表於 2013-5-19 04:10

如果是 BB1000 的話, AC56U 能力有到 800Mbps 嗎?

如果是 BB1000 的話, AC56U 能力有到 800Mbps 嗎?
akymakr 發表於 2013-5-19 22:09

插線應該OK
因為N56u已經可以over 800Mbps