[操作疑難] 用薯乜通儲值卡配華為E173 3G手指上唔到網

唔知有冇post 錯區
用薯乜通儲值卡配華為E173 3G手指上唔到網
但是用電X數碼張卡又上到
有無人可以指教下小弟呀

Set咗APN未?

apn=internet
如果仲上唔到,可能張咭唔可以用於手指上
你要直接問返數記

Set咗APN未?
ivanlung 發表於 2013-5-25 21:57

未set呀
我個connection manager見到有個3的標記
我用電X數碼張卡都無個set APN都可以上到網但用薯乜通張儲值卡就唔得
所以我諗過係唔係個connection manager的問題
如果隻手指用到電x數碼張sim卡的話咁應該個手指無lock到卦
回樓上師兄
我都有諗係唔係薯乜通的問題
但佢地話應該可用落3g手指度  所以都唔係好知發生乜事

未set呀
我個connection manager見到有個3的標記
我用電X數碼張卡都無個set APN都可以上到網但用薯乜通張 ...
homely_man007 發表於 2013-5-25 22:18
有說明數據服務只適用於手機上網(BlackBerry 手機除外),不適用於以智能手機或其他裝置作為 PC modem 連接電腦或其他裝置上網。

按此

APN set:(internet) should be ok, i tried for many times and it works.

有說明數據服務只適用於手機上網(BlackBerry 手機除外),不適用於以智能手機或其他裝置作為 PC modem 連接 ...
octopusman 發表於 2013-5-25 22:24

明白   唔該師兄
比賣卡比我個個人昆左添
佢話可以用來比電腦上網我先買
或者要諗過其他方法去上網先得

我有華為E173 也有smartone儲值卡, 可以答你smartone儲值卡配華為E173係可以用來比電腦上網, 上邊都有師兄教左你方法轉apn

我有華為E173 也有smartone儲值卡, 可以答你smartone儲值卡配華為E173係可以用來比電腦上網, 上邊都有師兄 ...
syeung 發表於 2013-5-25 23:16

明白   唔該師兄  等我再試試先

APN set:(internet) should be ok, i tried for many times and it works.
kwongoc_1016 發表於 2013-5-25 23:03

麻煩哂咁多位師兄    小弟成功了
多謝各位幫忙