[操作疑難] PCCW 200M 經router慢左一半,請指教~~~

PCCW 200M,router用Belkin N600DB

PCCW華為modem直出

經router出

係咪router要set野??
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你要換router

你要換router
冷 發表於 2013-5-31 01:23

唔support 200M?
定係我router壞左?

你要換router

回復 3# jefflui

你需要一隻giga行 1000Mb的

有無好介紹?
Linksys E3000?

有無好介紹?
Linksys E3000?
jefflui 發表於 2013-5-31 02:58

出到5舊水以上就揀第二隻ROUTER啦
LINKSYS係1千蚊樓下個堆ROUTER 冇乜保證
利申: 之前幫CISCO運貨+公司都用CISCO

7# kit132
ASUS RT-N56U?
好似好多人買呢隻。

或者買返Belkin可以support giga lan既型號,大家比啲意見。

我只係普通用家,唔會特別去set個router,只求隻router可以行返足pccw200m就可以。

復  kit132
ASUS RT-N56U?
好似好多人買呢隻。

或者買返Belkin可以support giga lan既型號,大家比啲意見 ...
jefflui 發表於 2013-5-31 02:39 PM

n56好
如果同n16差唔遠, 當然要n56

我個人唔多喜linksys, belkin, tp link, dlink
水牛都好, 官方support ddwrt, 可以將部router的性能發揮到極限

回復 8# jefflui

ASUS RT-N56U @ pXXw 1000M, thru a ZyXEL GS-108S 8 ports switch.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊