剛轉了PCCW200M陳豪Plan 要換router 有冇建議?

剛轉了PCCW200M陳豪Plan  要換router 有冇建議?

主要 3部電腦+4部手機wifi 用!!
1.同埋我想問router個wifi可吾可以行盡200mb?
2.上網線要換?<=要換咩上網線先行盡200mb?
上網有人話買呢隻好ASUS RT-N56U
有冇師兄有其他建議??3Q

Netgear 3700 v4

tonyonline 發表於 2013-6-9 22:59

how much ?

1.同埋我想問router個wifi可吾可以行盡200mb?
當router行到200Mb
HK我諗9成半電腦WIFI都行唔到200Mb
2.上網線要換?<=要換咩上網線先行盡200mb?
8芯一般都可以

ac66u吧,一步到位,有排唔洗換

點解唔選支援AC制式的ROUTER?

WIFI比ASUS N56邊個好?

同問

各位CHING

TP-Link TL-WDR3600 這個如何?

同問

各位CHING

TP-Link TL-WDR3600 這個如何?
siuwan1205 發表於 2013-6-12 00:02

我用緊, wifi都幾弱. 電腦用150M 手指, 到7xMbps.

上0左 openwrt, 可以行bt. 都算幾穩定.

總括, 平平地有dual band, 5g 都 okay可用. 我0係房收5g 好過2.4g.