有無師兄用過聯通一卡雙號?

請問聯通一卡兩號卡在大陸用唔用到3G? thanks~

係得聯通先上到3G, 除非你用中國電信CDMA電話, 或者移動專用電話

係得聯通先上到3G, 除非你用中國電信CDMA電話, 或者移動專用電話
唐賓南紀念中學 發表於 2013-6-14 01:06

我知聯通單號卡可以用香港手機上到3G(WCDMA), 但一卡雙號的卡也可以嗎?

請問聯通一卡兩號卡在大陸用唔用到3G? thanks~
yayhaha99 發表於 2013-6-13 22:41

有好多隻卡架喎
以前用過係上到3G

我知聯通單號卡可以用香港手機上到3G(WCDMA), 但一卡雙號的卡也可以嗎?
yayhaha99 發表於 2013-6-14 04:14 AM

我係鴨記買左張120蚊的一卡兩號, 可以
深圳有500M, 離開左深圳有60M可用, 一爆左就好甘

我係鴨記買左張120蚊的一卡兩號, 可以
深圳有500M, 離開左深圳有60M可用, 一爆左就好甘 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2013-6-14 09:23 AM
係咪每個月500MB?月租幾多?

Thx

係咪每個月500MB?月租幾多?

Thx
ivanlung 發表於 2013-6-14 09:30 AM

無錯, 係深圳每月流量有500M, 唔知爆左後可唔可以用埋全國60M
我張卡月費48, 係大陸聽香港電話每分鐘0.58/人仔
我返大陸前飛線去香港號, 返到大陸見到有人打比我, 我就用公司電話打返去, 所以張卡洗費幾低
仲有, 聯通成日搞"充100元, 送500M"的活動, 但只限係大陸增值, 係香港增值好似無

另外我同事用移動一卡兩號, 免月費, 但接聽好貴, 唔知有冇流量, 所以佢都轉左我張卡

無錯, 係深圳每月流量有500M, 唔知爆左後可唔可以用埋全國60M
我張卡月費48, 係大陸聽香港電話每分鐘0.5 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2013-6-14 09:41 AM
48元月費,返大陸我又唔駛咁多流量,唔駛客氣了!

我張卡月費48, 係大陸聽香港電話每分鐘0.5 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2013-6-14 09:41

請問聯通D特價推廣是否有短訊通知?

請問聯通D特價推廣是否有短訊通知?
yayhaha99 發表於 2013-6-14 10:59 AM

係, 一黎就黎幾個
來來去去都係入錢, 搵獎, 新聞, 消息呢D無聊野