[操作疑難] B593-S12 VS B593-S22

本身用緊B593-S12收3HK 4G,
近排發現可以收到CAT4,
所以有衝動換隻B593-S22,
唔知咁做又值唔值得?

PS: 3HK仲有1年約,已入SMT IP5 PERPAID SIM,完約時就會過檔SMT

回覆 1# eiji_toe

Go there to check for them
http://www.4gltemall.com/huawei- ... ireless-router.html

我知s22下載行到150mb,
而s12就唔得,
不過想知cat4係香港既表現現,
藉唔藉去換部s22黎試,
所以想問下有用cat4既ching意見

我知s22下載行到150mb,
而s12就唔得,
不過想知cat4係香港既表現現,
藉唔藉去換部s22黎試,
所以想問下有 ...
eiji_toe 發表於 2014-6-30 16:20

SMT未支援CAT4
佢個無限plan而家只係得75MB
我用緊既無限plan download speed最多試到2.9MB/s
我已經係用緊b593-s22

SMT未支援CAT4
佢個無限plan而家只係得75MB
我用緊既無限plan download speed最多試到2.9MB/s
我已經係用 ...
bennykwl 發表於 2014-6-30 20:11

你隻s22買左幾錢?
我用3hk 4g最快都試過3MB/S以上

你隻s22買左幾錢?
我用3hk 4g最快都試過3MB/S以上
eiji_toe 發表於 2014-6-30 20:18

2手價$1000
重有年半保養 <<正常只得一年保
一黎SMT只係行到75MB
二黎3HK話晒都150MB既CAT4
所以你話3HK快過SMT一D都唔奇

當然我係百度雲DL都有見過佢數字上過3MB/s
不過個file download條bar都唔郁
佢寫10MB/s都無用

另一個重點3HK過症5GB有限速
而SMT係暫時都唔會

2手價$1000
重有年半保養
bennykwl 發表於 2014-6-30 20:42

3hk用百度雲簡直想死,
頭果幾百mb就真係極速,
之後就直頭唔郁,
我就copy條link去迅雷,
都叫左攞到百度雲d野,
不過速度就大上大落,
有時仲停左要等一陣至有番傳送,
攞1gb既野都要睇彩數。

等我又留意下2手市場先,
我見淘寶最平賣900人仔左右

3hk用百度雲簡直想死,
頭果幾百mb就真係極速,
之後就直頭唔郁,
我就copy條link去迅雷,
都叫左攞到百 ...
eiji_toe 發表於 2014-6-30 22:30

我用smt去百度DL 23GB
3個鐘多少少完晒
我聽C兄講黃金有水貨b593-s22都係9xx
2手行貨無保養我見都有人放1000
俾我就會買全新水貨
反正都係1樣無保
點解要俾貴D買舊貨

我用smt去百度DL 23GB
3個鐘多少少完晒
我聽C兄講黃金有水貨b593-s22都係9xx
2手行貨無保養我見都有人放1 ...
bennykwl 發表於 2014-6-30 23:08

可唔可以講比我知黃金邊到

可唔可以講比我知黃金邊到
eiji_toe 發表於 2014-6-30 23:09

咁個C兄又無話我知
佢都係岩岩個星期六落場搵
因為得水貨最後買左B890