[操作疑難] homeplug 問題

家中無任何Lan 線位所以想做哂全屋wifi,但因為router 必須放客廳,但又發現主人房個位隔左兩幅牆所以接收勁差,最後想加隻homeplug,有無c hing 有推介邊隻用。家中實用大約400呎空間。thx!!

用AZTECH, 夠穩定, 我用 600MB/S 果個, 平衡速度都有100MB。
而且長開唔算太熱。

aztech good
我用緊..

家中無任何Lan 線位所以想做哂全屋wifi,但因為router 必須放客廳,但又發現主人房個位隔左兩幅牆所以接收 ...
phillung 發表於 2014-9-23 12:07

Aztech HL117EW

用AZTECH, 夠穩定, 我用 600MB/S 果個, 平衡速度都有100MB。
而且長開唔算太熱。
dcylai 發表於 2014-9-23 15:22

600MB平衡速度先行到100MB,差咁遠嘅?

而且長開唔算太熱。
dcylai 發表於 2014-9-23 15:22

thx!~~最緊要唔熱,因為我只係用BB100,不過速度我見吹到幾大都好似係假,好似就算最快都只係得200MB~~

AZTECH...good
我對 200mb homeplug 用咗6年仍然正。

homeplug一般只有4分1標示速度, 仲要睇支唔支援giga LAN,因為500MB都可能只行緊100MB wan to LAN

p.s. homeplug不能插拖把的

homeplug一般只有4分1標示速度, 仲要睇支唔支援giga LAN,因為500MB都可能只行緊100MB wan to LAN

p.s. hom ...
Ray少 發表於 2014-9-24 14:10

homeplug可以插拖把, 只係訊號會較差
最好插拖把最近電線既一邊

p.s. hom ...
Ray少 發表於 2014-9-24 14:10

哇,原來可以爭咁遠嘅,真係唔講唔知窩!