[操作疑難] 請教師兄,點打骰仔頭

我而家有六條 LAN Cable 入左牆,上手業主無用過到而家,
已經拉晒線 (唔知通唔通,好似得四芯)

而家可以點做好,我有諗過俾錢找人做,
但我住新界東... 一係就開天價,
覺得唔抵,一係就無人肯做,侷住自己攪。

而且四芯應該拉唔到 1G ?

睇過無乜教學打骰仔... 係咪因為好難打?
Keyword search 過骰仔 (我唔知個名叫乜)
求指點迷津

四芯只有一百Mb, 要八芯先有一Gb

我而家有六條 LAN Cable 入左牆,上手業主無用過到而家,
已經拉晒線 (唔知通唔通,好似得四芯)

而家可以 ...
風聆草 發表於 2014-9-26 16:01

基本上4芯, 駁1236, 同粒骰仔應該有顏色表示的..你跟色打便可以.
http://www.structuredhomewiring.com/Finishing.aspx

回復 1 #風聆草

想上1G 必須換缐, cat5e/cat6.
你現在只能行100M 最高。
佢報價幾錢?

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# KaricKKL
感謝師兄

回覆 5# thomasc5

感謝師兄

基本上4芯, 駁1236, 同粒骰仔應該有顏色表示的..你跟色打比可以.
炎冬 發表於 2014-9-26 16:37

好,我買一粒試下先...

回復 風聆草

想上1G 必須換缐, cat5e/cat6.
你現在只能行100M 最高。
佢報價幾錢?

via HKEPC Reader for  ...
baby16 發表於 2014-9-26 16:41

我都係估計遮,我個度都幾偏僻,所以連報都無報到...

樓上有師兄俾埋教學,我自己跟個教學玩下先,謝謝

明白晒。我都係新界區, 有需要可聯絡。