[操作疑難] TOTOLINK A2004NS VPN連線失敗

由上個月開始用唔到,有冇人知發生乜事?

FW 9.18/9.26

DDNS: iptime (佢話正常)

help

help
肥寶 發表於 2014-10-6 16:31

cap圖來睇下先知..點用唔到架...

回覆 3# 炎冬

連唔到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  炎冬

連唔到
肥寶 發表於 2014-10-6 17:55

你用手機連嗎? 同有沒撞ip

我放係廣州果部都係,無啦啦聯唔到線

你用手機連嗎? 同有沒撞ip
炎冬 發表於 2014-10-6 18:07

PC / Mobile 都唔得

我放係廣州果部都係,無啦啦聯唔到線
hkCBR954 發表於 2014-10-6 18:12

唔知係咪Kr個邊BLOCK左

試下 nslookup 你的 iptime hostname 係咪 return 番你個 wan ip?

分清楚係iptime定個vpn server 唔我先,唔好混淆自己!

1.先reboot左隻 totolink大先,我試過用用下d port ,port fw 唔到,reboot 無事~
2.用ip 去連vpn 得唔得先?如果都唔得就唔關iptime 事~
3.用唔同network 去試(client),因為可以某一d network block左用唔到pptp~
4.如果係hkbn 做vpn server,近期hkbn上大陸好有問題,連唔到一d唔奇,就算連到去唔到其他網頁都有可能!